Beste automatische voerbak kat 2024

Laatst bijgewerkt op 21 mei 2024

Het testpanel van Huisdierenoutlet.nl is eerder al op zoek gegaan naar de beste voerbak kat van 2024. Binnen die top 5 hebben wij ons echter niet gericht op een automatische voerbak kat. Vandaar ook dat ons testpanel in dit artikel de beste automatisch voerbak kat van 2024 bespreekt. Sterker nog: wij hebben een complete top 5 voor je samengesteld. Neem onze korte reviews door en schaf direct de beste automatische voerbak voor je kat aan.

5 beste automatische voerbakken kat van 2024

Top 5 beste automatische voerbak kat: onze mening

1. Pettadore Nutri Fresh 2

De Pettadore Nutri Fresh 2 is de beste automatische voerbak kat van 2024. Deze voerbak heeft een inhoud van 2,6 liter en is volledig naar eigen wens in te stellen. Je bepaalt dus zelf – op afstand – wanneer de voerbak nieuw voer voor je kat klaar moet zetten. Hierbij kun je voor een vast wekelijks eetplan kiezen, maar je kunt ook tot 10 instelbare voedermomenten instellen. Via je smartphone heb je in ieder geval de totale controle! Deze automatische voerbak voor een kat werkt vershoudend en ziet er ook nog eens strak uit. Uiteraard moet je wel rekening houden met de net iets grotere afmetingen. Deze beste automatische voerbak kat is nu eenmaal groter dan een normale voerbak kat. Desondanks raden wij je de Pettadore Nutri Fresh 2 van harte aan. Met deze voerbak genieten jij én je kat van ontzettend veel gemak!

2. Zedar A600 Automatische Voerbak

De Zedar A600 Automatische Voerbak is ook een geweldige optie voor je kat. Bij deze automatische voerbak kat valt vooral de inhoud op: 6 liter. Je hoeft deze voerbak dus maar één keer in de hele lange tijd opnieuw te vullen. Dankzij de app op je smartphone behoud je hier probleemloos totale controle over. Je bepaalt zelf wanneer je kat te eten krijgt. Of je kiest uiteraard voor een vast schema. Ook dit stel je eenvoudig via de app in. Ondanks de inhoud van 6 liter blijft het eten gewoon lange tijd vers in de Zedar A600 Automatische Voerbak. Dit maakt deze automatische voerbak dan ook zo interessant. Je hebt wel met de forse afmetingen te maken én je moet ‘m op een stopcontact aansluiten. Wat ons bijzonder aanspreekt, is het prijskaartje van slechts €69. Een geweldige prijs met het oog op de algehele samenstelling.

3. Bowkam Automatische Voerbak

De Bowkam Automatische Voerbak is ook een geweldige automatische voerbak kat. Deze voerbak kenmerkt zich alleen al door de kleur: dit is een witte variant in tegenstelling tot bovenstaande varianten. Deze voerbak heeft een inhoud van 4 liter en biedt hierdoor super veel gemak. Het is hierbij ook ideaal dat je ‘m volledig automatisch zijn werk kunt laten doen, maar ook handmatig in kunt stellen. Daarvoor komt het display aan de voorzijde maar al te goed van pas. Je kunt ‘m echter niet op afstand bedienen met je smartphone. Dat is dan ook het enige minpunt. Een ander pluspunt vinden wij bijvoorbeeld nog het prijskaartje; je betaalt hier slechts €54 voor. Mede vanwege dit prijskaartje raden wij je deze automatische voerbak voor je kat van harte aan!

4. WhisCare Max Automatische voerbak kat

Een andere automatische voerbak kat waar wij enthousiast over zijn, is de WhisCare Max Automatische voerbak kat. Ons testpanel is onder meer over de forse inhoud van 6 liter te spreken. Door deze forse inhoud hoef je deze voerbak niet al te vaak bij te vullen met nieuw voer. Ook is het ideaal dat deze voerbak het eten vers houdt én dat je het voedingsschema volledig in kunt stellen. Het is daarbij ook nog mogelijk om met de voice recorder een boodschap in te spreken. Deze boodschap hoort je kat als hij mag eten. Super leuk en herkenbaar voor je kat dus! Deze automatische voerbak kat ziet er strak uit en kost pakweg €70. Een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding naar ons bescheiden mening. 

5. Gologi Automatische voerbak kat

Graag sluiten wij onze top 5 af met de Gologi Automatische voerbak kat. Deze automatische voerbak kat is de meest luxe versie die wij tegengekomen zijn. Deze voerbak is zelfs van een camera voorzien! Op je smartphone kun je dus vanaf een afstandje naar je kat kijken, terwijl je kat heerlijk zit te eten. Met de app op de smartphone stel je de Gologi Automatische voerbak kat ook nog eens geheel naar wens in. Door de inhoud van 6 liter hoef je bovendien deze voerbak niet al te vaak bij te vullen. De samenstelling is ideaal, evenals de algehele kwaliteit. Dat dit een luxe automatische voerbak kat is, blijkt wel uit het prijskaartje: €99,95. Je betaalt hier net iets meer geld voor, maar je krijgt wel een unieke automatische voerbak voor je kat tot je beschikking!

Automatische voerbak kat aanbieding

Voor de betere automatische voerbakken voor een kat betaal je bovengemiddeld veel geld. Gelukkig vind je bij ons een interessante automatische voerbak kat aanbieding. Deze aanbiedingen lopen op tot wel 40% korting! Wil je graag een goedkope automatische voerbak kat kopen? Check dan de bovenstaande actuele prijzen en geniet direct van een interessante korting!

Waarom heb je een automatische voerbak kat nodig?

Er is niemand die je verplicht om een automatische voerbak voor je kat aan te schaffen. Toch raden wij je dit wel van harte aan. Dat heeft vooral met de volgende voordelen te maken:

  • Je bespaart veel tijd. Voor jezelf bespaar je een hoop tijd met de aanschaf van een automatische voerbak voor je kat. Je hoeft niet meer continu zelf de voerbak te vullen en klaar te zetten. Nee, je hoeft slechts één keer een vast schema in te stellen en af en toe het voer bij te vullen. De rest van het werk laat je aan de automatische voerbak zelf over.
  • Je kat heeft altijd te eten. Ben je wel eens hele dagen van huis? Of wel eens meerdere dagen achter elkaar van huis? Met een goede automatische voerbak kat ben je er zeker van zijn dat je kat gewoon te eten heeft. Dit is uiteraard al helemaal ideaal voor katten die alleen thuiskomen om te eten. Je weet zeker dat je kat gewoon kan eten, terwijl jij niet thuis bent. Verder redt je kat zich wel!
  • Je geniet van veel extra functies. Met de betere automatische voerbakken voor een kat geniet je ook nog van handige functies. Zo zijn sommige varianten dus op afstand te bedienen met je app. Je kunt zelfs een volledig weekschema maken. Dan weet je echt 100% zeker dat je kat elke dag op het gewenste moment eten voorgeschoteld krijgt.
  • Het eten blijft lang vers. De fabrikanten van automatische voerbakken voor katten hadden een grote uitdaging: het voer vers houden. Door de toevoeging van een uniek systeem is dit nu gelukkig perfect geregeld. Het voer blijft langere tijd vers in de automatische voerbak, waardoor je van nog meer gemak geniet.

Welke merken bieden goede automatische voerbakken kat aan?

Voor de beste automatische voerbak kat kom je bij het merk Pettadore uit. Dit merk levert een unieke automatische voerbak kat zonder hier de hoofdprijs voor te vragen. Ook een Zedar automatische voerbak voor je kat is een aanrader. Dat geldt ook nog voor de varianten van Toivo, Petree, Gologi, WhisCare en Bowkam.

Pettadore Nutri Fresh 2
De Pettadore Nutri Fresh 2 is de beste automatische voerbak kat van 2024

Beste automatische voerbak kat kopen: hier moet je op letten

Zie je ook de vele voordelen van een automatische voerbak voor je kat in? Wil je daarom een geschikte variant aanschaffen en daarmee van veel gemak genieten? Dan hoef je nog maar één ding te doen: een vergelijking tussen bovenstaande 5 automatische voerbakken kat te maken. Daarbij wijzen wij je graag op onderstaande aandachtspunten.

Bediening

De belangrijkste eigenschap van een automatische voerbak kat is de bediening. Je kunt namelijk uit drie soorten bedieningen kiezen:

  • Manueel. Bij een automatische voerbak kat met manuele bediening kun je via een display de voerbak naar wens instellen. Dit kun je voor een langere periode doen, maar kun je ook ter plekke voor elke maaltijd doen.
  • Via je smartphone. Bij sommige automatische voerbakken kat is het mogelijk om de bak via je smartphone in te stellen. Dit doe je eenvoudig op afstand en biedt dus extra veel gemak.
  • Volledig automatisch. Je kunt ook alles overlaten aan de automatische voerbak kat. In dat geval kies je voor de automatische stand. Ook is het eventueel mogelijk om een compleet schema voor de week samen te stellen. De automatische voerbak doet vervolgens de rest van het werk voor je.

Inhoud

Bij een automatische voerbak kat heb je ook nog met de inhoud te maken. Deze inhoud loopt uiteen van 2 liter tot maar liefst 6 liter. Ons advies is toch wel om voor een variant van 4 of 6 liter te gaan. Het voordeel hiervan is duidelijk: je hoeft het voer niet al te vaak bij te vullen. Daarmee bespaar je dus extra veel tijd.

Extra functies

Wij raden je ook aan om goed naar de extra functies te kijken. Zo zijn bepaalde automatische voerbakken voor katten voor zowel droog- als natvoer geschikt. Ook zijn sommige varianten van een voice recorder uitgevoerd. Met deze recorder neem je je eigen stem op. Zodra je kat gaat eten, kun je je stem af laten spelen. Dit is erg leuk en herkenbaar voor je kat.

Je kunt ook nog kiezen voor een automatische voerbak met camera. Via je smartphone kun je vervolgens live mee kijken met je kat. Dit is een leuke en handige functie als je regelmatig een paar dagen van huis bent. Je houdt dan perfect toezicht op je kat.

Samenstelling

Bij een automatische voerbak voor je kat wijzen wij je ook nog op de samenstelling. Hiermee doelen we onder meer op de afmetingen: hoe groot is de voerbak precies? Dit is uiteraard iets dat je goed op de aanwezige ruimte in je woning af moet stemmen.

Ook doelen we op de kleur van de automatische voerbak kat. Heb je liever een witte- of een zwarte variant? Dat is qua kleur eigenlijk de belangrijkste afweging die je moet maken.

Kwaliteit

Ga altijd voor de beste automatische voerbak kat van een A-merk. Of kies direct voor één van bovenstaande automatische voerbakken. Daarmee verzeker je jezelf van een lange levensduur van de voerbak. Wel zo prettig met het oog op de prijs.

Prijs

Voor sommige automatische katten voerbakken moet je vrij diep in de buidel tasten. Toch raden wij je aan om dit vooral te doen. Met de beste automatische voerbak kat doe je simpelweg lang. Je kunt de investering dus over meerdere jaren uitspreiden, waardoor je onder aan de streep goedkoper uit bent. Onthoud bovendien dat je voor kwaliteit altijd moet betalen.

Beste automatische voerbak kat

Andere producten voor je kat

De beste automatische voerbak kat is absoluut een aanrader, zowel voor jou als voor je kat. Dat geldt ook voor een drinkfontein voor je kat, een kattenhalsband, een kattennet en lekker natvoer voor je kat.

Veelgestelde vragen over automatische voerbakken voor je kat

Hoe stel je een automatische voerbak voor je kat in?

Om een automatische voerbak in te stellen, lees je eerst de handleiding van de fabrikant zorgvuldig door. Je programmeert de tijden waarop je wilt dat de voerbak voer vrijgeeft, meestal via een digitaal paneel aan de voorkant van het apparaat. Zorg ervoor dat je de tijden en de hoeveelheid voer aanpast aan de voedingsbehoeften van je kat.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een automatische voerbak voor katten?

Een automatische voerbak helpt bij het reguleren van de hoeveelheid voer die je kat krijgt, wat overvoeding kan voorkomen en helpt bij gewichtsbeheersing. Het is ook handig voor als je niet thuis bent, omdat het je kat op regelmatige tijden voedt. Dit kan helpen om stress bij je kat te verminderen doordat zijn maaltijden consistent zijn.

Kan een automatische voerbak gebruikt worden voor zowel droogvoer als natvoer?

Veel automatische voerbakken zijn ontworpen voor droogvoer, vanwege de gemakkelijke opslag en dosering. Er zijn echter ook modellen beschikbaar die geschikt zijn voor natvoer, vaak uitgerust met een koelsysteem om het voer vers te houden. Controleer de specificaties van de voerbak om zeker te weten of het geschikt is voor het type voer dat je kat eet.

Hoe houd je een automatische voerbak schoon en hygiënisch?

Om de automatische voerbak schoon en hygiënisch te houden, demonteer je regelmatig alle afneembare onderdelen en reinig je deze met warm water en een milde zeep. Zorg ervoor dat alles goed droog is voordat je het opnieuw monteert. Het is ook aan te raden om de binnenkant van de voerbak schoon te vegen en de voeropslag regelmatig te controleren op oude of bedorven voedselresten.