Beste GPS tracker hond 2024

Laatst bijgewerkt op 21 mei 2024

Het opvoeden van een hond is een zware klus. Veel honden zijn nogal eigenwijs, gaan graag hun eigen gang en zijn ook nog eens ontzettend nieuwsgierig. Je snapt het: dit is geen ideale combinatie waardoor je hond niet altijd even goed luistert. Het risico bestaat bovendien dat je hond wel eens de benen neemt en niet meer te vinden is. Op dát moment heb je de beste GPS tracker hond nodig. Hang deze GPS tracker om de nek van je hond heen en zie te allen tijde waar je hond is.

5 beste GPS trackers hond van 2024

Top 5 beste GPS tracker hond: onze mening


1. Invoxia GPS Tracker

€129,00
€149,00
Op voorraad
Bol.com

De Invoxia GPS Tracker is de beste GPS tracker hond van 2024. Deze GPS tracker stelt je in staat om live je hond in de gaten te houden. Je weet hierdoor altijd precies waar je hond zich bevindt. Deze beste GPS tracker hond werkt ook nog eens perfect samen met een app op je smartphone. Je hoeft dus alleen maar je smartphone op zak te houden. Hierbij is het ook nog mogelijk om notificatie mogelijkheden in te stellen. Een ander groot pluspunt is de hartslagmonitoring; dit is dus méér dan alleen een GPS tracker. Deze GPS tracker wordt in drie maten aangeboden: S, M en L. Meet de netomtrek van je hond op en kies direct de juiste maat.

2. Weenect DOGS² GPS Tracker voor honden

Met de Weenect DOGS² GPS Tracker voor honden geniet je van veel innerlijke rust. Dankzij deze GPS tracker weet je namelijk altijd waar je hond is. Deze halsband werkt perfect samen met een app op je smartphone. Open deze app en je ziet direct waar je hond zich precies bevindt. Het is ook nog mogelijk om een melding te krijgen, indien je hond een gebied binnenloopt dat je zelf in kunt stellen. Voor deze GPS tracker hond heb je wel een SIM kaart nodig, maar dit kost tegenwoordig slechts een paar euro in de maand. Bovendien hoef je voor deze honden GPS tracker slechts €49,90 te betalen; hij is daarmee aanzienlijk goedkoper dan de beste GPS tracker hond, zie hierboven.

3. TKMARS Huisdier GPS tracker

Bij Huisdierenoutlet.nl zijn we ook fan van de TKMARS Huisdier GPS tracker. Deze GPS tracker doet zijn werk uitmuntend, is voor elke hond geschikt en is van een absolute topkwaliteit. Jij en je hond genieten dus jarenlang van deze GPS tracker. De tracker stelt je in ieder geval in staat om je hond realtime te volgen. Overal waar je hond naar toegaat, hou je ‘m perfect vanaf een afstand in de gaten. Ook biedt deze GPS tracker een geofencing functie aan. Stel een bepaald gebied in en dit herkent de TKMARS Huisdier GPS tracker vervolgens als een veilige zone. Komt je hond buiten dit gebied? Dan krijg je hier direct een melding van. Met deze GPS tracker voorkom je dus ook eenvoudig ongelukken. Voor deze tracker hoef je slechts €57,99 te betalen.

4. Spotter® Huisdier GPS Tracker Hond

In onze top 5 mag ook de Spotter® Huisdier GPS Tracker Hond niet ontbreken. Dit is één van de beste GPS trackers voor honden, mede door de compactheid. Deze tracker is slechts 4 cm groot en weegt slechts 21 gram. Je hond heeft hierdoor niet eens door dat deze GPS tracker aan zijn halsband zit. Met deze GPS tracker hou je je hond perfect in de gaten. Uiteraard is het ook mogelijk om deze tracker aan je smartphone te koppelen en via je smartphone je hond in de gaten te houden. Goed om te weten: je krijgt bij aanschaf een prepaid simkaart meegeleverd! Ook goed om te weten: deze GPS tracker is van een Nederlands A-merk. Dit zie je duidelijk terug in de kwaliteit en lange levensduur.

5. Tractive DOG 4

€28,71
€49,99
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Over de Tractive DOG 4 zijn wij tot slot ook erg te spreken. Dit komt onder meer door de dubbele functie. Ten eerste is dit een GPS tracker; je houdt de locatie van je hond hier nauwkeurig mee in de gaten. Wel zo prettig als je hond wel eens wegloopt. Ten tweede is dit een gezondheidsmonitor. Deze tracker meet onder meer de activiteiten van je hond. Eventuele gezondheidsproblemen breng je hierdoor vroegtijdig aan het licht. Een groot pluspunt van de Tractive DOG 4 is het prijskaartje; je betaalt hier slechts €49,99 voor. Een geweldige prijs met het oog op de dubbele functie, de vele mogelijkheden en de algehele kwaliteit!

GPS tracker hond aanbieding

Kun je ook voor een goedkope GPS tracker hond kiezen? Ja, dat kun je zeker! Bij Huisdierenoutlet.nl shop je GPS trackers voor je hond met wel 40% korting. Check hierboven de actuele prijzen en geniet direct van een interessante GPS tracker hond aanbieding. De tijd dat je €100 aan een GPS tracker uit moet geven, ligt (gelukkig) achter ons!

Waarom heb je een GPS tracker hond nodig?

Het is niet zo dat elke hond een GPS tracker nodig heeft. Wel zijn wij van mening dat een goede GPS tracker voor héél veel honden – en hun baasjes – uitkomst biedt. Dit heeft meerdere redenen:

  • Je vindt je hond snel terug. Loopt je hond wel eens van huis weg? Of raak je je hond tijdens het wandelen wel eens kwijt? Op dergelijke momenten ben je maar al te blij met een goede GPS tracker. Dankzij deze tracker vind je je hond namelijk binnen mum van tijd weer terug.
  • Je voorkomt hier ongelukken mee. Met een goede GPS tracker voorkom je eenvoudig ongelukken. Dit komt deels doordat je je hond snel terugvindt. Ook komt dit deels doordat je veilige zones in kunt stellen. Zodra je hond buiten deze zone komt, krijg je hier een melding van. Dit stelt je in staat om je hond snel weer de veilige zone in te krijgen.
  • Perfect te koppelen aan je smartphone. Het grootste voordeel van een GPS tracker hond is toch wel de koppeling met je smartphone. Op je telefoon zie je hierdoor continu wat je hond aan het doen is en waar je hond zich bevindt. Dit voorkomt dus ongelukken, je vindt je hond snel terug én je kunt ook nog meldingen op je smartphone ontvangen. Bij de betere GPS trackers is dit allemaal naar eigen wens in te stellen.
  • Handige extra’s. De betere GPS trackers voor honden zijn ook nog van handige extra’s voorzien. Zo zijn meerdere trackers in staat om de hartslag en ademhaling van je hond te monitoren.
  • Je hond voelt de GPS tracker amper. De betere GPS trackers voor honden zijn zeer compact uitgevoerd. Ze wegen bovendien niet al te veel, waardoor je zo’n tracker eenvoudig aan je halsband van je hond vastmaakt. Het voordeel hiervan is dat je je hond perfect in de gaten houdt, terwijl je hond hier niks van doorheeft!

Welke merken bieden goede GPS trackers voor honden aan?

Voor de beste GPS tracker hond kom je uit bij het merk Invoxia. Dit merk biedt een geweldige GPS tracker in meerdere maten aan. Je kunt ook met een gerust hart voor een tracker van Tractive, Spotter, TKMARS of Weenect kiezen. Ook deze merken bieden goede GPS trackers aan die hun werk uitmuntend doen.

Invoxia GPS Tracker
De Invoxia GPS Tracker is de beste GPS tracker hond van 2024

Beste GPS tracker hond kopen: hier moet je op letten

Wil je graag je hond feilloos in de gaten houden? Dan heb je niks anders nodig dan de beste GPS tracker hond. Zelfs als je je hond héél goed opgevoed hebt, heb je regelmatig baat bij zo’n tracker. Ga dus op zoek naar de beste GPS tracker voor je hond. Ons advies is om daarbij goed op onderstaande punten te letten.

Soort GPS tracker hond

Bij Huisdierenoutlet.nl zijn wij fan van halsbanden met een GPS tracker. De reden daarvoor is simpel: je hond heeft niet door dat het om een GPS tracker gaat. Draagt je hond echter geen halsband? Dan kun je wellicht beter voor een ander soort GPS tracker kiezen. Bekijk in ieder geval de verschillende modellen even en bepaal waar je voorkeur naar uitgaat.

Werking

Je moet ook goed naar de werking van de GPS tracker kijken. Ga onder meer onderstaande punten goed na:

  • Kun je de GPS tracker aan je smartphone koppelen? Bij alle goede GPS trackers voor honden is dit mogelijk. Via je smartphone hou je hierdoor je hond perfect in de gaten!
  • Is de GPS tracker ook nog in staat om bijvoorbeeld de hartslag te monitoren? Bij de betere GPS trackers voor honden is dit mogelijk, waardoor je ook de gezondheid van je hond perfect in de gaten houdt.
  • Heeft de GPS tracker nog meer te bieden? Bij sommige GPS trackers voor honden kom je nog meerdere handige extra’s tegen. Zo bestaan er ook trackers die de beweging van je hond monitoren.

Meldingen

Ga ook goed na of je meldingen op je smartphone kunt ontvangen. Dit is uitermate handig, bijvoorbeeld als je hond niet buiten een bepaald gebied mag komen. Doet je hond dit toch? Dan krijg je hier een melding van. Op je smartphone zie je vervolgens precies waar je hond zich op dat moment bevindt.

SIM kaart

Bij veel GPS trackers voor honden heb je een losse SIM kaart nodig. Deze SIM kaart is nodig voor het bepalen van de locatie en de koppeling met je smartphone. Ga goed na of je zo’n SIM kaart nodig hebt en wat de kosten hiervoor zijn.

Afmetingen & gewicht

Ook raden wij je aan om goed naar de GPS tracker zelf te kijken. Hoe groot en zwaar is dit apparaatje precies? Idealiter is ‘ie zo klein mogelijk; je hond heeft dan al helemaal niet door dat ‘ie een GPS tracker draagt.

Kwaliteit

Als één na laatste punt wijzen wij je op de kwaliteit. Hierover raden wij je vooral aan om puur voor de beste GPS tracker hond te gaan die je tegenkomt. De betere varianten zijn allemaal van de gewenste kwaliteit en gaan hierdoor super lang mee. Kies je voor één van bovenstaande GPS trackers voor je hond? Dan zit je wat betreft de kwaliteit sowieso goed.

Prijs

Het laatste punt is uiteraard een belangrijk punt: de prijs. Wij adviseren je om goed naar de aanschafprijs én de maandelijkse kosten te kijken. Want ja, voor de meeste GPS trackers heb je een SIM kaart nodig.

Ook raden wij je aan om ‘gewoon’ te investeren in de beste GPS tracker hond. Dit kost je mogelijk iets meer geld, maar levert veel innerlijke rust op. Je weet immers altijd waar je hond zich bevindt en je hoeft je nergens meer druk om te maken.

Beste GPS tracker hond

Andere producten voor je hond

De beste GPS tracker hond raden wij je absoluut aan. Dat geldt echter voor nog meer producten voor je hond. Vanuit Huisdierenoutlet.nl zijn wij daarom ook op zoek gegaan naar het beste graanvrij hondenvoer, de beste hondenfietskar, de beste hondenbench, het beste hondenkussen en het beste hondenfluitje.

Veelgestelde vragen over GPS trackers voor honden

Hoe installeer je een GPS-tracker op een hondenhalsband?

Om een GPS-tracker op een hondenhalsband te installeren, bevestig je de tracker stevig aan de halsband met de bijgeleverde clip of een speciale houder, afhankelijk van het model. Zorg ervoor dat de tracker goed vastzit zodat deze niet loskomt tijdens het spelen of rennen van je hond. Plaats de tracker zo dat deze comfortabel is voor je hond en zijn bewegingen niet beperkt.

Wat zijn de belangrijkste functies om te zoeken in een GPS-tracker voor honden?

Belangrijke functies om te overwegen bij een GPS-tracker voor honden zijn real-time tracking, waterbestendigheid, batterijduur, en het bereik van de tracker. Ook is het nuttig als de tracker een app heeft die compatibel is met je smartphone, waarmee je de locatie van je hond kunt volgen en eventueel geofences kunt instellen die een alert sturen als je hond een vooraf bepaald gebied verlaat.

Hoe lang gaat de batterij van een typische GPS-tracker voor honden mee?

De batterijduur van een GPS-tracker kan variëren afhankelijk van het model en hoe vaak de tracker locatie-updates verzendt. Gemiddeld gaat de batterij van een GPS-tracker voor honden tussen de 2 dagen en 2 weken mee. Kies een model met een batterijduur die past bij je behoeften, vooral als je van plan bent de tracker te gebruiken voor langere perioden zonder opladen.

Is een GPS-tracker voor honden ook effectief in gebieden met een slechte mobiele dekking?

De effectiviteit van een GPS-tracker in gebieden met een slechte mobiele dekking kan beperkt zijn, aangezien veel trackers afhankelijk zijn van mobiele netwerken om locatiegegevens te verzenden. Sommige trackers maken echter gebruik van andere technologieën zoals radiofrequentie of satellietcommunicatie, die beter kunnen functioneren in afgelegen gebieden. Controleer de specificaties van de tracker om te bepalen of deze geschikt is voor gebruik in gebieden met slechte dekking.