Beste graanvrij hondenvoer 2024

Laatst bijgewerkt op 21 mei 2024

Er zijn maar weinig honden die goed op graanvrij voer reageren. Sterker nog: de meeste honden hebben last van een allergie of graan intolerantie. Geldt dit ook voor jouw lieve viervoeter? Dan heb je het beste graanvrij hondenvoer nodig. Bij Huisdierenoutlet.nl hebben wij alvast een selectie van de beste graanvrije hondenbrokken gemaakt. Bekijk onderstaand graanvrij hondenvoer en schaf het beste voer direct aan!

5 beste graanvrij hondenvoer van 2024

Top 5 beste graanvrij hondenvoer: onze mening


1. Darf Vol Bites Hondenbrokken

Het was voor ons al snel duidelijk: de Darf Vol Bites Hondenbrokken vormen het beste graanvrij hondenvoer van 2024. Dit voer is volledig vrij granen, is volledig glutenvrij en bevat ook geen toegevoegde stoffen. Het voer is hierdoor ontzettend gezond en goed voor je hond. Daarbij heeft het merk Darf ook nog voor heerlijk vlees gekozen; dit vlees verbetert de smaak van deze hondenbrokken des te meer. Een ander groot pluspunt is de manier van serveren: je kunt dit graanvrij hondenvoer in een voerbak doen, maar je kunt de brokken ook op laten lossen in water. Op die manier schotel je je hond net iets anders voer voor. Je hond gaat hoe dan ook blij zijn met dit beste graanvrij hondenvoer!

2. Edgard & Cooper Verse Noorse Zalm Adult

Bij Huisdierenoutlet.nl zijn we ook te spreken over Edgard & Cooper Verse Noorse Zalm Adult. Dit hondenvoer is dus volledig graanvrij en is goed voor lichaam en geest van je hond. Het voer bevat namelijk de juiste voedingsmiddelen en draagt bij aan de versterking van het immuunsysteem. Zoals de naam al zegt, hebben deze hondenbrokken een heerlijke zalmsmaak. Goed om te weten: je kunt de Edgard & Cooper Verse Noorse Zalm Adult in verschillende verpakkingen kopen. Denk hierbij aan een zak van 7 kilogram, 12 kilogram en 24 kilogram. Ongeacht voor welke zak je kiest, maak je een bewuste keuze. Voor het welzijn én de gezondheid van je hond!

3. Orijen Whole Prey Original

De Orijen Whole Prey Original is eveneens geweldig graanvrij hondenvoer. Dit voer heeft geen speciaal voedingsdoel, maar is dus wel volledig vrijgesteld van granen. Het merk Orijen heeft sowieso de juiste keuzes qua ingrediënten gemaakt. In dit voer tref je ook geen kunstmatig toegevoegde stoffen aan, evenals geen gluten. Het voer is hierdoor voor eigenlijk elke hond van 2 jaar oud geschikt. Deze graanvrije hondenbrokken kun je ook weer in verschillende zakken kopen. Kies je voor de zak van 11,4 kilogram? Dan kunnen jij en je hond er lange tijd mee vooruit. Dit voer valt hoogstwaarschijnlijk in de smaak bij je hond. Het heeft namelijk een neutrale smaak, waardoor dit eten ook bij de iets kritischere honden in de smaak valt!

4. Renske Super Premium Adult Lam

Weet je van je hond dat hij gek is op de unieke lam smaak? Weet je ook dat je hond een intolerantie of allergie voor graan heeft? Dan raden wij je graag de Renske Super Premium Adult Lam brokken aan. Deze brokken hebben de heerlijke smaak van lam, zijn volledig graanvrij en zijn ook glutenvrij. Deze brokken zijn uiterst geschikt voor alle volwassen honden en krijg je in een zak van 12 kilogram geleverd. Vind je dat te weinig? Je kunt dit graanvrij hondenvoer ook in een zak van 24 kilogram bestellen. Het voer bevat in ieder geval de juiste voedingsmiddelen, is vrij van toegevoegde stoffen en is super goed voor het gebit van je hond. Let wel op: dit zijn vrij grote brokken, waardoor de brokken mogelijk minder geschikt zijn voor kleinere honden.

5. Pro Plan Graanvrij Medium & Large Adult Sensitive Digestion

Pro Plan is één van de merken die zich specifiek op graanvrij hondenvoer richt. Met de Pro Plan Graanvrij Medium & Large Adult Sensitive Digestion brokken gooit dit merk in ieder geval hoge ogen. Het voer is volledig graanvrij, glutenvrij en vrij van andere toegevoegde stoffen. Het voer is hierdoor super gezond, draagt bij aan de gezondheid van je hond en heeft ook nog een heerlijke smaak. Het merk Pro Plan heeft bij deze brokken namelijk voor een heerlijke kalkoensmaak gekozen. Vrij uniek, maar dat valt ongetwijfeld in de smaak bij je hond! Goed om te weten: deze brokken zijn voor alle volwassen honden geschikt.

Graanvrij hondenvoer aanbieding

Ben je op zoek naar goedkoop graanvrij hondenvoer? Ook dan zit je in dit artikel goed; op Huisdierenoutlet.nl vind je namelijk de beste graanvrij hondenvoer aanbieding. Zo’n aanbieding kan oplopen tot wel 40% korting! Check direct de actuele bovenstaande prijzen en sla voordelig je slag. Je hond gaat ongetwijfeld erg blij zijn met het goedkope graanvrij hondenvoer!

Waarom heb je graanvrij hondenvoer nodig?

Graanvrij hondenvoer is zeker niet voor elke hond nodig. Of geschikt. Heb je echter een hond die allergisch is voor graan? Of een graan intolerantie heeft? Dan kun je niet om graanvrij hondenvoer heen.

Relatief veel honden zijn gevoelig voor graan. Dit betekent dat een hond last kan krijgen van huidproblemen, maagklachten of andere gezondheidsproblemen. Ook zijn er honden die aankomen doordat ze (teveel) graan binnenkrijgen. Tevens krijgen de nodige honden last van spijsverteringsproblemen door graan.

Hoe je dergelijke problemen oplost? Door voor bovenstaand hondenvoer te kiezen. Deze hondenbrokken zijn volledig graanvrij, waardoor je hond ook geen last van een granenallergie kan krijgen.

Bijkomend voordeel: graan is geen noodzakelijke voedingsstof voor honden. Schotel je het beste graanvrij hondenvoer voor? Dan krijgt je hond alsnog alle benodigde voedingsstoffen binnen. Sterker nog: veel honden krijgen zelfs méér energie dankzij hondenvoer dat graanvrij is.

Welke merken bieden goed graanvrij hondenvoer aan?

Het beste graanvrij hondenvoer is van het merk Darf. Daar zijn de redactieleden van Huisdierenoutlet.nl het wel over eens. Maar, ook de merken Pro Plan, Renske, Orijen en Edgard & Cooper bieden geweldig graanvrij hondenvoer aan. Al deze merken bieden ook nog eens meerdere soorten, smaken en verpakking aan. Ideaal wat ons betreft!

Darf Vol Bites Hondenbrokken
De Darf Vol Bites Hondenbrokken zijn het beste graanvrij hondenvoer van 2024

Beste graanvrij hondenvoer kopen: hier moet je op letten

Heeft je hond een allergie voor granen? Of heb je het idee dat je hond niet zo goed op graan reageert? Dan hebben wij één tip voor je: ga direct voor het beste graanvrij hondenvoer. Je merkt al snel dat je hond een stuk fitter, gezonder en energieker wordt.

Maar, wat is dan voor jóuw hond het beste graanvrij hondenvoer? Het antwoord op die vraag vind je door even goed op onderstaande punten te letten.

Je hond

Ten eerste moet je goed naar je eigen hond kijken. Let hierbij vooral op de volgende punten:

  • Leeftijd van je hond. Het meeste graanvrij hondenvoer is voor honden tussen de 2 en 8 jaar oud geschikt. Heb je een puppy die allergisch voor granen is? Dan moet je voor speciaal graanvrij puppyvoer gaan. Stem in ieder geval de leeftijd van je hond goed af op het hondenvoer.
  • Formaat van je hond. Het meeste graanvrij hondenvoer is voor alle formaten honden geschikt. Wel hebben wij opgemerkt dat sommige brokken vrij groot zijn. Die brokken zijn wellicht iets minder handig/geschikt voor de kleinste hondenrassen. Kijk daarom even goed naar het formaat van je hond en het formaat van de graanvrije hondenbrokken.
  • Bijkomend voedingsdoel. Graanvrij hondenvoer is dus ideaal voor honden die allergisch voor graan zijn. De kans bestaat echter dat het voer voor je hond nóg een bijkomend voedingsdoel heeft. Ga goed na of dit het geval is en stem dit vervolgens op het hondenvoer af.

Samenstelling van het voer

Ten tweede moet je goed naar de samenstelling van het voer kijken. Elk graanvrij hondenvoer is dus volledig vrij van granen. Maar, is het voer van ook vrij van gluten en andere toegevoegde stoffen? Dat geniet absoluut de voorkeur. Kies idealiter voor voer dat zo natuurlijk mogelijk samengesteld is. Daar heeft je trouwe viervoeter op termijn het meeste maat bij.

Smaak van het voer

Ten derde heb je ook nog met de smaak van het voer te maken. Waarom? Nou, kijk maar eens naar 5 bovenstaande soorten graanvrij hondenvoer. Je ziet direct dat elk merk voor een andere smaak(combinatie) gekozen heeft. Welke smaak valt het beste in de smaak bij jouw hond? Vind het antwoord op die vraag, bijvoorbeeld door meerdere soorten graanvrije hondenbrokken uit te proberen.

Verpakking & prijs

Ten vierde raden wij je aan om goed naar de verpakking te kijken. Heb je voldoende aan een zak van 5 kilogram? Of wil je liever een zak van 20 kilogram kopen? Alle soorten graanvrij hondenvoer zijn in verschillende formaten/verpakkingen te verkrijgen. Stem dit ook even goed op je hond af.

Daarbij kun je ook direct naar de prijs kijken. De koopprijs van graanvrij hondenvoer zegt niet al te veel. Het gaat namelijk om de prijs per kilo. Dat is de enige manier om een eerlijke vergelijking tussen de prijzen van verschillende soorten graanvrij hondenvoer te maken.

Beste graanvrij hondenvoer

Andere producten voor je hond

Als je hond allergisch voor graan is, is het beste graanvrij hondenvoer onmisbaar. In andere situaties kun je ook ons artikel over de beste puppy brokken en beste hondenbrokken checken. Verder is het verstandig om een goede hondenbench, goed hondenkussen en een goede GPS tracker voor je hond te kopen.

Veelgestelde vragen over graanvrij hondenvoer

Waarom zou je kiezen voor graanvrij hondenvoer?

Kies voor graanvrij hondenvoer als je hond allergieën of intoleranties voor bepaalde granen heeft. Graanvrij voer kan helpen bij het verminderen van allergische reacties zoals jeukende huid en spijsverteringsproblemen. Bovendien geloven sommige eigenaren dat een graanvrij dieet dichter bij het natuurlijke dieet van een hond staat, wat kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid.

Wat zijn veelvoorkomende ingrediënten in graanvrij hondenvoer?

In graanvrij hondenvoer worden granen zoals tarwe, maïs en rijst vaak vervangen door alternatieve koolhydraten zoals aardappelen, zoete aardappelen, erwten en linzen. Deze ingrediënten bieden de nodige energie en vezels zonder de granen die allergische reacties kunnen veroorzaken.

Kan graanvrij hondenvoer helpen bij gewichtsbeheersing?

Graanvrij hondenvoer is niet per definitie minder calorierijk dan voer met granen, maar het kan voor sommige honden makkelijker verteerbaar zijn en een hoger gehalte aan hoogwaardige eiwitten bevatten. Dit kan bijdragen aan een beter verzadigingsgevoel en spierbehoud tijdens gewichtsverlies. Echter, het is belangrijk om de totale calorie-inname en de specifieke behoeften van je hond te overwegen.

Zijn er risico’s verbonden aan het voeren van graanvrij hondenvoer?

Recent onderzoek heeft een mogelijke link gesuggereerd tussen graanvrij hondenvoer en een verhoogd risico op dilaterende cardiomyopathie (DCM), een type hartaandoening, bij sommige hondenrassen. Dit wordt verondersteld te zijn door een gebrek aan bepaalde aminozuren zoals taurine, die minder beschikbaar zijn in sommige graanvrije diëten. Het is belangrijk om met een dierenarts te overleggen voordat je overstapt op graanvrij voer, vooral als je hond tot een risicogroep behoort.