Beste graanvrij kattenvoer 2024

Laatst bijgewerkt op 21 mei 2024

Lang niet alle katten kunnen even goed tegen graan. Dit voedingsmiddel kan voor onder meer maag- en darmklachten, vachtklachten en andere gezondheidsproblemen zorgen. Is hier ook bij jouw kat sprake van? Dan kies je idealiter vanaf nu voor het beste graanvrij kattenvoer. Dit voer is volledig graanvrij, waardoor je kat geen of minder gezondheidsrisico’s loopt. Het testpanel van Huisdierenoutlet.nl is alvast op zoek gegaan naar het beste graanvrij kattenvoer van 2024.

5 beste graanvrij kattenvoer van 2024

Top 5 beste graanvrij kattenvoer: onze mening


1. Husse Opus Lynx

€61,95
Op voorraad
Bol.com

De Husse Opus Lynx kattenbrokken vormen het beste graanvrij kattenvoer. Daar zijn wij niet als enige van overtuigd; dit kattenvoer kan op onwijs veel positieve reviews rekenen. Men roemt het feit dat dit voer volledig graanvrij is, maar ook het feit dat dit complete voeding is. In deze brokken zitten onder meer dierlijke eiwitten en andere 100% natuurlijke ingrediënten. Het merk Husse heeft helemaal géén stoffen aan dit kattenvoer toegevoegd. Door het toevoegen van onder meer kip en aardappel heeft dit kattenvoer wel ‘gewoon’ een lekkere smaak gekregen. Je kat zal dus maar al te blij zijn met dit kattenvoer! Een bijkomend voordeel is dat deze graanvrije kattenbrokken slechts €8,85 per kilo kiezen. Dat is helemaal geen gekke prijs!

2. Opti Life Cat Adult Chicken

Opti Life Cat Adult Chicken is ook prima graanvrij kattenvoer. Zoals de naam al aangeeft, heeft dit kattenvoer een (heerlijke) kipsmaak. Grote kans dat je kat dit eten maar al te lekker gaat vinden. Dit kattenvoer is overigens speciaal voor volwassen katten ontwikkeld. Als je kat tussen de 3 en 8 jaar oud is, is dit zeer geschikt voer. Mede doordat het voer volledig graanvrij is en geen andere, toegevoegde stoffen kent. Het kattenvoer is hierdoor gezond en roept geen vervelende irritaties op bij je kat. Het mooie is ook nog dat het merk Opti Life gekozen heeft voor kattenvoer dat laag in koolhydraten zit en voor 40% uit eiwitten bestaat. Met dit gezonde, graanvrije kattenvoer doe je je kat absoluut een groot plezier.

3. Orijen Fit & Trim Cat

Het Orijen Fit & Trim Cat kattenvoer mag ook niet ontbreken in deze top 5. Dit kattenvoer is volledig graanvrij, is vrij van andere toegevoegde stoffen en bevat bijzonder veel dierlijke eiwitten. Deze eiwitten voeden erg, waardoor je kat nooit meer honger hoeft te hebben. Deze kattenbrokken zijn bij uitstek geschikt voor volwassen katten en smaken ook nog eens lekker. Het merk Orijen heeft namelijk voor een combinatie van scharrelkip, kalkoen, vis en scharreleieren gekozen. De perfecte voedingsmiddelen voor gezond kattenvoer met een heerlijke smaak. Overigens krijg je dit graanvrije kattenvoer in een zak van 5,4 kilogram geleverd. Ons advies is daarom om meerdere zakken in één keer te bestellen; dan geniet je bij onze partner Bol ook nog van een aantrekkelijke staffelkorting.

4. Edgard & Cooper Kattenvoer Brokjes

Het merk Edgard & Cooper gooit hoge ogen met de Edgard & Cooper Kattenvoer Brokjes. Deze brokjes zijn volledig graanvrij, hebben een heerlijke kipsmaak en zijn voor alle volwassen- en senior katten geschikt. Vanaf een leeftijd van 3 jaar oud tot pakweg 8+ jaar kun je dit graanvrije kattenvoer aan je kat voorschotelen. Door de toegevoegde kip vallen de brokken waarschijnlijk direct in smaak bij je kat. Een bijkomend voordeel is het feit dat je dit graanvrij kattenvoer in meerdere verpakkingen kunt kopen. Kies voor een zo’n groot mogelijke verpakking en voorkom daarmee dat je regelmatig een nieuwe bestelling hoeft te plaatsen.

5. Carnilove granenvrij Zalm Sensitive & Long Hair

Onze top 5 sluiten we in stijl af met de Carnilove granenvrij Zalm Sensitive & Long Hair. Uit de naam van dit graanvrij voer blijkt al het nodige: het is 100% graanvrij en heeft een heerlijke zalmsmaak. Dit gaat ongetwijfeld bij je kat in de smaak vallen. Dit graanvrije kattenvoer zorgt onder meer voor de juiste huidverzorging, juiste haarverzorging en makkelijke afvoer van haarballen. Met dit graanvrij kattenvoer maak je je kat dus een stuk gezonder. Dit kattenvoer krijg je geleverd in een zak van 6 kilogram. Dat is niet al te fors, dus idealiter schaf je meerdere zakken in één keer aan. Dan geniet je ook nog eens van extra korting!

Graanvrij kattenvoer aanbieding

Graanvrij kattenvoer is over het algemeen duurder dan normaal kattenvoer. Gelukkig vind je op Huisdierenoutlet.nl veel interessante aanbiedingen. Dankzij deze aanbiedingen geniet je van goedkoop graanvrij kattenvoer, aangezien onze kortingen tot wel 40% oplopen. Check direct hierboven de actuele kortingen en sla voordelig je slag. Daar zijn zowel je kat als de inhoud van je portemonnee erg blij mee.

Waarom heb je graanvrij kattenvoer nodig?

Het is geen vast gegeven dat je kat per sé graanvrij kattenvoer nodig heeft. Nee, veel katten hebben helemaal geen last van het graan dat in normaal kattenvoer verwerkt zit.

Heeft je kat hier echter wel last van? Dan kun je niet om het beste graanvrij kattenvoer heen. Dit kattenvoer is 100% graanvrij en neemt daardoor gezondheidsrisico’s weg. Graan kan namelijk voor problemen met de maag, darmen en/of vacht zorgen.

Is je kat een beetje aan de zware kant? Ook dan heb je goed graanvrij kattenvoer nodig. Dit voer zit vol met dierlijke eiwitten en vult hierdoor goed. Dit verzadigde gevoel zorgt ervoor dat je kat minder eet. Het gevolg laat zich al raden: je kat valt af. Ook als je kat qua gewicht op het randje balanceert, heb je veel baat bij goed graanvrij kattenvoer.

Goed om te weten: dat wat voor katten geldt, geldt ook voor honden. Ook veel honden hebben baat bij graanvrij hondenvoer, aangezien graan bij honden voor dezelfde gezondheidsproblemen kan zorgen.

Welke merken bieden goed graanvrij kattenvoer uit?

De gerenommeerde merken laten zich in het huidige aanbod van graanvrij kattenvoer niet echt zien. Je komt al snel bij de merken Husse, Opti Life, Orijen en Edgard & Cooper uit. Dat het beste graanvrij kattenvoer van het merk Husse is, is voor ons testpanel geen verrassing. Dit merk heeft nu eenmaal alle kennis en ervaring in huis om goed én lekker graanvrij kattenvoer aan te bieden!

Husse Opus Lynx
Husse Opus Lynx is het beste graanvrij kattenvoer

Beste graanvrij kattenvoer kopen: hier moet je op letten

Wil je voor je kat het beste graanvrij kattenvoer kopen? Dan raden wij je graag aan om goed op onderstaande aandachtspunten te letten. Aan de hand van deze punten heeft ons testpanel namelijk de 5 beste soorten graanvrij kattenvoer aan kunnen wijzen. Door zelf ook op deze punten te letten, vind je voor jóuw kat snel het beste graanvrij kattenvoer.

Ingrediënten

Bij alle soorten kattenvoer moet je goed naar de ingrediënten kijken. Bij graanvrij kattenvoer is dit des te belangrijker, aangezien het voer dus géén graan mag bevatten. In plaats daarvan bevat het voer idealiter veel dierlijke eiwitten. Deze eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel en dragen bij aan de gezondheid van je kat.

Idealiter zijn er sowieso géén stoffen aan het kattenvoer toegevoegd. Kom je toch graanvrij kattenvoer tegen waaraan kunstmatige stoffen toegevoegd zijn? Laat dit voer dan zo ver mogelijk links liggen. Ga echt altijd voor 100% natuurlijk kattenvoer!

Smaak

Je hebt bij graanvrij kattenvoer ook nog met een bepaalde smaak te maken. Deze smaak wordt uiteraard bepaald door de toegevoegde ingrediënten. Ons advies is om gewoon eens meerdere smaken door je kat uit te laten proberen. Analyseer zijn eetgedrag en je ziet al snel genoeg welke smaak jouw kat het meeste aanspreekt.

Leeftijd van je kat

Wij raden je ook aan om goed naar de leeftijd van je kat te kijken. Voor een jonge kat heb je namelijk ander soort kattenvoer nodig dan voor een oude kat. Stem daarom het soort graanvrij kattenvoer goed af op de leeftijd van je kat.

Voedingsdoel

Ga goed na of het graanvrij kattenvoer nog een ander voedingsdoel moet hebben. Denk hierbij aan afvallen of het voorkomen dan bepaalde irritaties of gezondheidsproblemen. Dit gaat uiteraard hand in hand met de algemene voordeel van graanvrij kattenvoer: je gaat hier sowieso al gezondheidsrisico’s mee tegen.

Verpakking

Als je het beste graanvrij kattenvoer voor je lieve kat wilt kopen, moet je ook goed naar de verpakking kijken. Wij hebben namelijk opgemerkt dat sommige merken voor wel hele kleine zakken kiezen. Niet handig, aangezien je dan meermaals nieuwe zakken moet bestellen. Ons advies is daarom om voor een zo’n groot mogelijke verpakking te kiezen. Of om meerdere kleine verpakkingen in één keer te bestellen.

Prijs

Tot slot wijzen wij je nog op de prijs van graanvrij kattenvoer. Zoals we eerder al stelden, is graanvrij kattenvoer overwegend duurder dan normaal kattenvoer. Maar, je kunt wel op meerdere manieren geld besparen. Ten eerste doe je dit door te shoppen op Huisdierenoutlet.nl; bij ons vind je goedkoop graanvrij kattenvoer.

Ten tweede doe je dit door van staffelkortingen te profiteren. Bij bijvoorbeeld Bol krijg je extra korting als je meerdere verpakkingen in één keer koopt. Dit is niet alleen super praktisch, maar brengt dus ook nog een flinke kostenbesparing met zich mee. Een absolute win-win situatie, naar onze mening!

Beste graanvrij kattenvoer

Andere producten voor je kat

Als je kat graanvrij kattenvoer nodig hebt, kun je niet voor normaal kattenvoer kiezen. Waar je wel naar kunt kijken, is naar natvoer kat. Daarmee hou je het voedingspatroon van je kat iets gevarieerder. Ook mag een goede voerbak voor je kat niet ontbreken.

Veelgestelde vragen over graanvrij kattenvoer

Waarom zou je kiezen voor graanvrij kattenvoer voor je kat?

Kies voor graanvrij kattenvoer als je kat gevoelig is voor granen of allergieën heeft die symptomen zoals huidirritatie of spijsverteringsproblemen veroorzaken. Granen worden soms niet goed verteerd door katten, die van nature carnivoren zijn en een dieet nodig hebben dat rijk is aan eiwitten. Graanvrij voer kan helpen bij het bevorderen van een gezondere vacht, een betere spijsvertering en energieniveaus.

Wat zijn veelvoorkomende ingrediënten in graanvrij kattenvoer?

In graanvrij kattenvoer worden vaak ingrediënten zoals aardappelen, erwten, linzen of zoete aardappelen gebruikt als alternatieve koolhydraatbronnen. Deze ingrediënten vervangen traditionele granen zoals tarwe, mais en rijst. Daarnaast ligt de focus op hoogwaardige eiwitbronnen zoals kip, vis, lam, of eend om te zorgen voor de noodzakelijke voedingsstoffen die je kat nodig heeft.

Kan graanvrij kattenvoer helpen bij gewichtsbeheersing?

Graanvrij kattenvoer kan potentieel helpen bij gewichtsbeheersing, aangezien het vaak hogere gehalten aan eiwitten en lagere gehalten aan koolhydraten bevat, wat kan bijdragen aan een verzadigd gevoel en minder calorie-inname. Echter, het is belangrijk om de totale calorie-inname en portiegroottes te controleren, want sommige graanvrije voeders kunnen hoog zijn in calorieën door de toevoeging van andere ingrediënten.

Zijn er risico’s verbonden aan het voeren van graanvrij kattenvoer?

Sommige studies hebben gesuggereerd dat graanvrije diëten gelinkt kunnen zijn aan een verhoogd risico op dilaterende cardiomyopathie (DCM) bij honden, maar er is minder bekend over het effect op katten. Het is belangrijk om een evenwichtig dieet te kiezen dat voldoet aan alle voedingsbehoeften van je kat. Overleg met je dierenarts om ervoor te zorgen dat het graanvrije voer geschikt is voor de specifieke gezondheid en voedingsbehoeften van je kat.