Beste hondenbrokken 2024

Laatst bijgewerkt op 21 mei 2024

Elke hond heeft baat bij het beste hondenvoer. Goed hondenvoer geeft energie, zorgt voor sterke spieren en botten en zorgt ook voor een gezond gebit. Voldoende reden dus om voor je eigen, trouwe viervoeter op zoek te gaan naar de beste hondenbrokken van 2024. Vanuit huisdierenoutlet.nl voorzien wij je graag van het juiste advies. Check hieronder direct wat de beste hondenbrokken van 2024 zijn en sla je slag voor je hond!

5 beste hondenbrokken van 2024

Top 5 beste hondenbrokken: onze mening


1. Royal Canin Gastro Intestinal

De Royal Canin Gastro Intestinal hondenbrokken vormen voor ons de beste hondenbrokken van 2024. Deze hondenbrokken zijn voor alle honden geschikt, zijn uitermate smaakvol en brengen veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo zijn deze brokken uitermate geschikt voor honden met maag- en darmklachten. Of moet je hond afvallen? Ook dan zijn dit de beste hondenbrokken. Deze brokken zitten vol met goed verteerbare eiwitten, rijst en visolie. In combinatie met de speciale voedingsvezels zorgt dit voor een evenwichtig geheel én een lekkere smaak. Deze brokken krijg je in een zak van 15 kilogram geleverd, waardoor je lange tijd vooruit kunt met slechts één zak. Handig!

2. Carocroc Original 23/12

De Carocroc Original 23/12 hondenbrokken vormen onze nummer 2 van beste hondenbrokken. Deze hondenbrokken zijn voor alle volwassenen honden geschikt én hebben geen speciaal voedingsdoel. In plaats daarvan zijn deze brokken lekker smaakvol, van de juiste voedingsmiddelen voorzien en licht verteerbaar zijn. Volgens het merk Carocroc zelf zijn deze hondenbrokken vooral voor de kleinere rassen geschikt. Deze hondenbrokken koop je in ieder geval in een zak van 12,5 kilogram. Daarvoor betaal je slechts €36; dit komt neer op ongeveer €2,90 per kilogram. Echt heel weinig geld voor dergelijke hondenbrokken!

3. Bonzo Menubrokken Adult

De Bonzo Menubrokken Adult zijn ook ideale hondenbrokken voor volwassen honden. Bij deze brokken valt vooral de smaak op: het merk Bonzo heeft voor een combinatie van kip, rund en groenten gekozen. Deze hondenbrokken zijn hierdoor erg smaakvol en ondersteunt ook nog de natuurlijke afweer. De Bonzo Menubrokken Adult zitten verder vol met vitamine A, D en E. Je hond geniet hierdoor van sprankelende ogen, een glanzende vacht en een gezonde spijsvertering. Deze hondenbrokken kosten slechts €2,47 per kilogram; opvallend voordeel. Je hebt overigens de keuze uit een zak van 10 kilogram of 15 kilogram.

4. Pro Plan Medium Adult Sensitive Skin

Als je hond last van een gevoelige huid heeft, zijn de Pro Plan Medium Adult Sensitive Skin de beste hondenbrokken. Deze brokken hebben een heerlijke zalmsmaak en gaan huidaandoeningen feilloos tegen. Ook als je hond problemen met zijn/haar vacht heeft, is het aan te raden om voor deze hondenbrokken te kiezen. De brokken worden geleverd in een zak van 14 kilogram en zijn wetenschappelijk ontworpen. Ook deze hondenbrokken zijn geschikt voor alle volwassen honden. Wel goed om te weten: voor deze brokken betaal je iets meer geld, pakweg €4,20 per kilogram.

5. Darf Vol Bites

€62,98
Op voorraad
Bol.com

De Darf Vol Bites hondenbrokken zijn de ideale hondenbrokken voor honden die van vlees houden. Deze brokken zijn gemaakt van heerlijk vers vlees, waardoor deze brokken een overheerlijke smaak hebben. Je hond kan hier waarschijnlijk geen genoeg van krijgen. De brokken zijn ook nog eens lekker zacht, waardoor ze geschikt zijn voor honden met gebitsproblemen. Wat ook nog mogelijk is, is om deze hondenbrokken in het water op te lossen. Een ander groot pluspunt is de prijsstelling en grootte van de verpakking; voor een zak van 20 kilogram betaal je slechts €62. Dit komt neer op een bedrag van slechts €3,15 per kilogram.

Hondenbrokken aanbieding

Voor de beste hondenbrokken moet je normaal gesproken diep in de buidel tasten. Bij Huisdierenoutlet.nl bieden wij echter de beste hondenbrokken met wel 40% korting aan. Je geniet hiermee van een flinke kostenbesparing en je hond geniet van heerlijke brokken!

Waarom heeft je hond de beste hondenbrokken nodig?

Voor je hond zijn goede hondenbrokken van essentieel belang. De juiste hondenbrokken zorgen voor de benodigde energie, voeden je hond perfect en gaan mogelijk ook nog gezondheidsproblemen tegen.

Heeft je hond huidproblemen? Kies dan voor de beste hondenbrokken voor huidproblemen. Is je hond aan de zware kant? Kies dan voor de beste hondenbrokken voor een dieet. De mogelijkheden zijn op dit gebied eindeloos, waardoor hondenbrokken voor elke hond maar al te goed van pas komen.

Uiteraard zijn hondenbrokken ook onmisbaar voor de vitaliteit van je hond. Als je de beste hondenbrokken aan je hond geeft, geniet hij/zij van sterke spieren, botten, een gezond gebit en een goed gezichtsvermogen. Ook ga je hier dus overgewicht mee tegen en geniet je hond van een volle maag.

Bijkomend voordeel: je hond vindt de beste hondenbrokken ook nog eens lekker. Althans; die kans is erg groot, aangezien je hondenbrokken tegenwoordig in allerlei smaken kunt kopen. Dit spreekt ons bij Huisdierenoutlet.nl in ieder geval erg aan; wij weten als geen ander dat veel honden bepaalde smaakvoorkeuren hebben. Gelukkig heb je de keuze uit heel veel smaken!

Welke merken bieden goede hondenbrokken aan?

Voor de beste hondenbrokken kom je al snel bij de grootste en bekendste merken uit. Goede voorbeelden hiervan zijn Royal Canin, Carocroc, Darf, Pro Plan en Bonzo. Ook andere merken, zoals Eukanuba en Cavom, bieden meer dan prima hondenbrokken voor je trouwe viervoeter aan!

Royal Canin Gastro Intestinal
De Royal Canin Gastro Intestinal brokken zijn de beste hondenbrokken van 2024

Beste hondenbrokken kopen: hier moet je op letten

Voor je trouwe viervoeter kun je dus niet om goede hondenbrokken heen. Maar, wat zijn nou de beste hondenbrokken voor jóuw hond? Het antwoord op die vraag vind je door goed op onderstaande punten te letten.

Leeftijd van je hond

Allereerst moet je goed naar de leeftijd van je hond kijken. Als je hond nog een puppy is, heb je de beste hondenbrokken voor een puppy nodig. Als je hond al op leeftijd is, heb je de beste senior hondenbrokken nodig.

Is je hond tussen de 2 en 8 jaar oud? Dan kun je voor nagenoeg alle soorten hondenbrokken kiezen. Ook goed om te weten: er bestaan ook hondenbrokken die voor alle leeftijden geschikt zijn.

Formaat van je hond

Ten tweede moet je goed naar het formaat van je hond kijken. Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld Bol onderscheid maakt tussen een hele kleine hond, kleine hond, middelgrote hond, grote hond en hele grote hond.

Stem het formaat van je hond goed af op de hondenbrokken. Voor een hele kleine hond kies je bijvoorbeeld beter voor kleinere hondenbrokken. Dit houdt ook in dat je voor een kleinere zak van brokken kunt kiezen.

Voedingsdoel

Ten derde moet je goed naar een mogelijk voedingsdoel kijken. Denk hierbij aan speciale voeding voor maag- en darmklachten. Of aan voeding waarmee je hond af gaat vallen.

Ook voor huidaandoeningen, vachtproblemen, artrose, blaasstenen en nierproblemen bestaan speciale soorten hondenbrokken. Laat je op dit gebied ook goed informeren door de dierenarts.

Smaak

Ten vierde heb je met de smaak van de hondenbrokken te maken. Dit is echter lastiger te bepalen; je kunt moeilijk zelf de hondenbrokken proeven. Wat je wel kunt doen, is meerdere smaken hondenbrokken uit te proberen. Schotel verschillende brokken aan je hond voor en bekijk welke brokken je hond het lekkerste vindt.

Ingrediënten

Ten vijfde is het verstandig om goed naar de ingrediënten te kijken. Zo bestaan er hondenbrokken die boordevol vitamines zitten, maar ook hondenbrokken die vol met omega vetzuren zitten. Het is aan jou om te bepalen waar je hond de grootste behoefte aan heeft. Dit punt gaat overigens hand in hand met de smaak van de hondenbrokken.

Verpakking

Ten zesde is het verstandig om goed naar de verpakking te kijken. Dit moet je op meerdere zaken afstemmen:

  • Formaat van je hond. Het formaat van je hond is deels bepalend voor de juiste verpakking van de hondenbrokken. Voor grotere honden kun je beter voor grotere verpakkingen kiezen. Een grote hond eet immers meer brokken.
  • Ruimte in je woning. Heb je weinig ruimte in je woning over? Dan is het wellicht verstandiger om te kiezen voor een kleinere verpakking. De grotere verpakkingen, bijvoorbeeld van 20 kilogram, nemen relatief veel ruimte in beslag.

Eigenschappen

Ten zevende doe je er verstandig aan om goed naar de eigenschappen te kijken. Zo zijn er hondenbrokken die glutenvrij zijn en/of graanvrij zijn. Ook bestaan er hondenbrokken waar geen kunstmatige stoffen aan toegevoegd zijn. Dit is ook weer een punt waarbij je goed naar je hond en zijn/haar smaakvoorkeuren moet kijken.

Kwaliteit

Ga voor de beste hondenbrokken van een A-merk. Bij Huisdierenoutlet.nl zijn wij van mening dat de betere merken de meeste zorg dragen voor je hond. Zij zorgen bovendien voor hondenbrokken die langer vers blijven en heerlijk smaken. Dat is voor je trouwe viervoeter uiteraard niet onbelangrijk.

Prijs

Tot slot lijkt de prijs ook nog een belangrijke rol te spelen. Dat valt volgens ons echter reuze mee. Je doet er gewoonweg verstandig aan om voor de beste hondenbrokken te kiezen, ongeacht wat je hier precies aan uit moet geven.

Wil je toch een prijsvergelijking maken? Let dan niet op de totaalprijs, maar op de prijs per kilo. Die prijs stelt je in staat om een eerlijke vergelijking te maken.

Beste hondenbrokken

Aanvullende producten voor je hond

Voor je lieve hond zijn de beste hondenbrokken absoluut onmisbaar. Dat geldt ook voor een goede hondenshampoo, een goed hondentuig, het juiste vlooienmiddel voor je hond en de beste hondenmand.

Veelgestelde vragen over hondenbrokken

Hoe bepaal je of hondenbrokken van goede kwaliteit zijn?

Controleer de ingrediëntenlijst op de verpakking van de hondenbrokken. Kwalitatief hoogwaardige hondenbrokken bevatten een dierlijke eiwitbron als eerste ingrediënt, zoals kip, rund, of vis. Vermijd brokken waarin graan of vleesbijproducten als hoofdingrediënten worden vermeld. Goede brokken bevatten ook geen onnodige vulstoffen, kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

Wat is het verschil tussen graanvrije hondenbrokken en brokken met graan?

Graanvrije hondenbrokken bevatten geen granen zoals tarwe, maïs of rijst, die vaak worden gebruikt als vulmiddelen in traditionele hondenbrokken. In plaats daarvan gebruiken ze alternatieve koolhydraatbronnen zoals zoete aardappel, erwten of linzen. Deze keuze kan voordelig zijn voor honden met een gevoelige maag of allergieën voor bepaalde granen. Echter, het is belangrijk om een dierenarts te raadplegen voordat je overstapt, omdat niet alle honden baat hebben bij een graanvrij dieet.

Hoe vaak per dag moet je je hond voeren met hondenbrokken?

De frequentie van voeren hangt af van de leeftijd, het ras, de grootte en het activiteitsniveau van je hond. Volwassen honden worden meestal twee keer per dag gevoerd, terwijl puppy’s, afhankelijk van hun leeftijd, tot vier keer per dag gevoerd kunnen worden. Volg de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid op de verpakking van de hondenbrokken en pas deze aan indien nodig, op basis van het gewicht en de gezondheid van je hond.

Kunnen hondenbrokken slecht worden? Hoe weet je dat?

Ja, hondenbrokken kunnen bederven, vooral als ze niet goed worden opgeslagen. Bewaar hondenbrokken in een koele, droge plaats en zorg ervoor dat de verpakking goed gesloten is om vocht en ongedierte buiten te houden. Tekenen dat hondenbrokken slecht zijn geworden, kunnen een muffe geur, zichtbare schimmel of verkleuring omvatten. Als de brokken er vreemd uitzien of ruiken, is het veiliger om ze weg te gooien en een nieuwe zak te openen.