Beste hondentondeuse 2024

Laatst bijgewerkt op 21 mei 2024

Groeien de haren van je trouwe viervoeter ook zo snel? Dan heb je twee keuzes: je geeft een fortuin aan de trimsalon uit of je kiest voor een goede hondentondeuse. Met de beste hondentondeuse trim je de haren van je hond eenvoudig, nauwkeurig en in het gewenste model. Je hond voelt zich hierdoor altijd goed, je hond ziet er altijd goed uit en je bespaart ook nog een hoop geld! Voldoende reden dus om op zoek naar de beste hondentondeuse van 2024 te gaan.

5 beste hondentondeuses van 2024

Top 5 beste hondentondeuse: onze mening


1. Woodoro Professionele 2-in-1 Hondentondeuse

De Woodoro Professionele 2-in-1 Hondentondeuse is met afstand de beste hondentondeuse van 2024. Deze tondeuse ligt heerlijk in de hand, is voor alle soorten vachten geschikt en wordt met de nodige opzetstukken geleverd. Je trimt de haren van je hond hierdoor altijd op de gewenste manier. Wat ook super handig, is dat je hier een videohandleiding bij meegeleverd krijgt. Aan de hand van deze handleiding zie je direct hoe je je hond moet trimmen met deze tondeuse. Je stelt deze beste hondentondeuse van 2024 ook nog naar je wens in; je kunt bijvoorbeeld uit 3 snelheden, 4 opzetkammen en 5 trimlengtes kiezen. Ideaal met het oog op de veelzijdigheid én het gewenste eindresultaat. Deze hondentondeuse werkt draadloos en is eenvoudig op te laden met de meegeleverde oplader.

2. Groomzo Professionele 15-Delige Hondentondeuse

Met de Groomzo Professionele 15-Delige Hondentondeuse doe je ook een prima aankoop. Deze hondentondeuse is voor de dikke vacht ideaal, maar kun je ook prima gebruiken voor het bijwerken van de dunnere vacht van je hond. Zoals de naam al aangeeft, is dit een ontzettend veelzijdige tondeuse. Deze tondeuse wordt met maar liefst 15 accessoires geleverd, waardoor je je hond van boven tot beneden op de ideale manier kunt trimmen. Tijdens het trimmen van je hond zuigt de Groomzo Professionele 15-Delige Hondentondeuse ook direct alle vrijgekomen haren op. Je houdt je huis dus perfect schoon. Voor deze hondentondeuse moet je wel vrij diep in de buidel tasten; ongeveer €150. Gezien de samenstelling kunnen wij je niks anders aanraden om dit bedrag ‘gewoon’ uit te geven.

3. Oneisall S1 Hondentondeuse

Ook over de Oneisall S1 Hondentondeuse zijn wij bij Huisdierenoutlet.nl uitermate te spreken. Deze tondeuse lijkt veel op bovenstaande variant; ook dit is namelijk een tondeuse met een zuigfunctie. De geschoren haren komen in een opvangbak van 1,5 liter terecht; je hoeft alleen maar af en toe deze opvangbak te legen. Bij aanschaf krijg je ook nog allerlei opzetstukken meegeleverd, waardoor je je hond op de perfecte kunt trimmen. Een bijkomend voordeel is dat dit een stille hondentondeuse is. Honden zijn nogal gevoelig voor lawaai, dus dit voordeel mag absoluut niet onderschat worden.

4. Strex Hondentondeuse

€44,95
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

De Strex Hondentondeuse is de beste goedkope hondentondeuse van 2024. Voor deze tondeuse betaal je slechts €44,95, terwijl de kwaliteit uitmuntend is. Je krijgt bovendien talloze opzetstukken geleverd; elk lichaamsdeel van je hond trim je hierdoor op de gewenste manier. Het merk Strex heeft er ook nog voor gezorgd dat deze hondentondeuse erg stil zijn werk doet. Uitermate prettig voor je hond. Wat voor jou ook nog fijn, is het feit dat je deze hondentondeuse in 5 standen in kunt stellen. Dit komt het eindresultaat van het trimmen alleen maar ten goede. De Strex Hondentondeuse werkt volledig draadloos, ligt prettig in de hand en is met een oplader snel en eenvoudig op te laden.

5. Loyalpetclub® Professionele 2-in-1 Hondentondeuse

Onze top 5 sluiten we graag af met de Loyalpetclub® Professionele 2-in-1 Hondentondeuse. Wij zijn van mening dat dit één van de beste hondentondeuses van 2024 is. Deze tondeuse is voor alle vachten geschikt, wordt met de nodige opzetstukken geleverd en is dus veelzijdig te gebruiken. Deze hondentondeuse gebruik je ook nog volledig draadloos en is op zich behoorlijk betaalbaar te noemen. Doordat deze tondeuse over 35 vlijmscherpe snijtanden beschikt, trim je je hond ontzettend snel. Dit gebeurt volledig pijnvrij en deze tondeuse maakt ook zo min mogelijk geluid. Al met al een prima hondentondeuse, ongeacht wat voor vacht je hond heeft.

Hondentondeuse aanbieding

Ben je op zoek naar de beste hondentondeuse aanbieding? Dan zit je bij Huisdierenoutlet.nl goed. Bij ons schaf je de beste hondentondeuses met wel 40% korting aan. Check direct de bovenstaande actuele prijzen, kies de beste hondentondeuse uit en sla voordelig je slag. Voor een goedkope hondentondeuse ben je bij aan het juiste adres!

Waarom heb je een goede hondentondeuse nodig?

Om meerdere redenen heb je een goede hondentondeuse nodig. Dit is namelijk voor zowel jezelf als voor je hond uitermate prettig, vanwege diverse redenen:

 • Een goede hondentondeuse is veelzijdig inzetbaar. De betere hondentondeuses zijn allemaal veelzijdig inzetbaar. Je krijgt talloze opzetstukken geleverd, waarmee je alle lichaamsdelen van je hond kunt trimmen. Dit brengt dus een ideale veelzijdigheid én het gewenste resultaat met zich mee.
 • Een goede hondentondeuse voelt comfortabel voor je hond aan. Voor een hond is het niet altijd leuk om getrimd te worden. Met de beste hondentondeuse maak je dit gelukkig een stuk leuker voor je hond. De betere tondeuses beschikken over vlijmscherpe messen/tanden, doen de huid geen pijn en maken ook zo min mogelijk geluid. Het wordt hierdoor voor je hond een stuk prettiger om getrimd te worden.
 • Een goede hondentondeuse werkt draadloos. Alle goede hondentondeuses zijn van een oplaadbare accu voorzien. Laad de accu met de meegeleverde oplader op en geniet vervolgens van een 100% draadloze werking. Gemak dient de mens en ondertussen ook je hond.
 • Je bespaart een hoop geld. Door voor de beste hondentondeuse van 2024 te kiezen, bespaar je een hoop geld. Je hoeft immers niet meer continu naar de trimsalon toe te gaan met je hond. In plaats daarvan geef je één keer geld uit, waarna je hond altijd een strakke vacht heeft.
 • Voor alle vachten geschikt. De betere hondentondeuses zijn voor alle vachten geschikt. Denk hierbij aan de dikke vacht op de rug van je hond en de wilde vacht op de poten van je hond. Uiteraard is dit ook weer te danken aan de vele opzetstukjes die je meegeleverd krijgt.
 • Een goede hondentondeuse ligt prettig in de hand. Met een goede hondentondeuse geniet je zelf ook nog van het nodige gemak. Dit komt onder meer door de draadloze werking en het feit dat ‘ie prettig in de hand ligt. Een ander voordeel is dat je de betere hondentondeuses eenvoudig naar wens in kunt stellen. Denk hierbij aan meerdere trimlengtes en trimsnelheden.

Welke merken bieden goede hondentondeuses aan?

Voor de beste hondentondeuse kun je niet om het merk Woodoro heen. Dit merk biedt simpelweg de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Ook de merken Strex, Loyalpetclub, Oneisall en Groomzo leveren prima hondentondeuses. Deze tondeuses doen wat ze moeten doen, gaan lang mee én worden met veel toebehoren geleverd.

Woodoro Professionele 2-in-1 Hondentondeuse
De Woodoro Professionele 2-in-1 Hondentondeuse is de beste hondentondeuse van 2024

Beste hondentondeuse kopen: hier moet je op letten

Een goede hondentondeuse is voor je hond absoluut een aanwinst. Je trimt eenvoudig, snel, nauwkeurig, pijnvrij én voordelig de vacht van je hond. Om deze redenen geniet je dus zelf ook van een goede hondentondeuse.

Vanuit huisdierenoutlet.nl raden wij je het volgende aan: kies voor één van bovenstaande hondentondeuses. Dit zijn de beste varianten waarmee je van talloze voordelen geniet. Maar, wat is dan dé beste hondentondeuse voor jou? Het antwoord op die vraag vind je door goed op onderstaande punten te letten.

Soort hondentondeuse

Je moet eerst een keuze maken tussen de twee soorten hondentondeuses. Je kunt ten eerste kiezen voor een handmodel, zoals de beste variant uit onze top 5. Je kunt ten tweede kiezen voor een combinatie van een hondenstofzuiger en een hondentondeuse. Zo’n variant is een stuk groter en duurder. Het voordeel is wel dat je tijdens het trimmen direct alle hondenharen opzuigt. Dát kan uiterst handig zijn.

Opzetstukken

Bij een hondentondeuse moet je heel goed naar de opzetstukken kijken. Wat voor opzetstukken krijg je geleverd? Wat kun je precies met deze opzetstukken? Voor welke lichaamsdelen zijn de verschillende opzetstukken geschikt? Voor wat voor vachtsoort zijn de opzetstukken geschikt? Dit zijn allemaal vragen waar je goed naar moet kijken.

Uiteraard moet je deze opzetstukken op de vacht van je hond afstemmen. Kijk goed naar de vacht van je hond en bepaal wat voor deze vacht de juiste opzetstukken zijn.

Instelbaarheid

Bij een hondentondeuse zou je ook goed naar de instelbaarheid moeten kijken. Kun je de trimlengte bijvoorbeeld zelf aanpassen? En is het ook mogelijk om de trimsnelheid aan te passen? Bij de betere hondentondeuses is dit allemaal mogelijk, waardoor je eenvoudig de totale controle behoudt. Bijkomend voordeel: je trimt de vacht van je hond altijd op de gewenste manier.

Samenstelling

Je zou ook goed naar de totale samenstelling van de hondentondeuse moeten kijken. Let bijvoorbeeld op de volgende punten:

 • Accu. Hoe krachtig is de accu van de tondeuse? Met andere woorden: hoe vaak moet je de accu van je hondentondeuse opladen? Ga ook goed na of je hier de benodigde oplader voor meegeleverd krijgt.
 • Messen/tanden. Check even de messen of tanden van de hondentondeuse. Idealiter zijn deze zo scherp mogelijk, waardoor je je hond zo snel mogelijk kunt trimmen. Scherpe messen/tanden voorkomen bovendien pijn aan de vacht/huid van je hond.
 • Geluidsniveau. Je zou ook even goed naar het geluidsniveau moeten kijken. De betere hondentondeuses maken zo min mogelijk geluid. Erg prettig, aangezien honden veel meer horen.
 • Handgreep. Kijk ook goed naar de handgreep van de tondeuse. Dit is voor jezelf één van de belangrijkste aandachtspunten. De hondentondeuse moet immers prettig in je hand liggen en hierdoor ook langere tijd te gebruiken zijn. Want ja, het trimmen van je hond is niet in 10 minuten gebeurd.
 • Display. Bij sommige hondentondeuses tref je een display op de handgreep aan. Via dit display stel je het apparaat naar wens in én zie je direct wat de actuele instellingen zijn.

Accessoires

Kijk altijd goed welke accessoires je meegeleverd krijgt. Wat sowieso niet mag ontbreken, zijn een oplader en meerdere opzetstukken. Bij veel hondentondeuses krijg je ook nog een schaar, borsteltje en een vijl meegeleverd. Erg handig!

Kwaliteit

Met betrekking tot de kwaliteit raden wij je het volgende aan: ga puur voor de beste hondentondeuse. Met de beste hondentondeuse doe je jarenlang en geniet je hond altijd van een heerlijke vacht.

Prijs

Met betrekking tot de prijs raden wij je het volgende aan: investeer in de beste hondentondeuse. Deze tip sluit uiteraard op bovenstaande tip aan. Juist door net iets meer geld uit te geven, ga je voor een hondentondeuse die volledig op je wensen aansluit. Ook is dit dan een tondeuse waar je jarenlang mee doet. Dat je hier mogelijk iets meer geld aan uit moet geven, is dan van ondergeschikt belang.

Beste hondentondeuse

Andere producten voor je hond

Met de beste hondentondeuse verzorg je de vacht van je hond goed. Daar kun je overigens ook goede hondenshampoo voor gebruiken. Verder raden wij je nog een goede hondenbench, goed hondenkussen en goede hondenriem aan.

Veelgestelde vragen over hondentondeuses

Hoe kies je de juiste hondentondeuse voor verschillende vachttypen?

Kies een tondeuse die past bij het type vacht van je hond. Voor honden met een dikke, dichte vacht heb je een krachtiger model nodig, mogelijk met verschillende snelheidsopties. Voor honden met een fijnere of kortere vacht is een minder krachtige tondeuse vaak voldoende. Let ook op verschillende opzetkammen die geschikt zijn voor het trimmen van de vacht op verschillende lengtes.

Wat zijn de voordelen van keramische messen in een hondentondeuse?

Keramische messen in hondentondeuses bieden het voordeel dat ze langer scherp blijven en minder snel oververhit raken dan metalen messen. Dit is vooral belangrijk bij het trimmen van honden met dichte vachten of bij langdurig gebruik, omdat oververhitting oncomfortabel kan zijn voor je hond en de kwaliteit van het trimmen kan beïnvloeden.

Hoe onderhoud je een hondentondeuse om de levensduur te verlengen?

Reinig de messen na elk gebruik door haren en vuil te verwijderen. Gebruik een speciaal ontworpen borstel of een oude tandenborstel om tussen de messen schoon te maken. Smeer de messen regelmatig in met tondeuseolie om te zorgen dat ze soepel blijven lopen en niet gaan roesten. Berg de tondeuse op een droge plaats op wanneer deze niet in gebruik is.

Hoe trim je veilig de vacht van je hond met een tondeuse?

Zorg ervoor dat de vacht van je hond schoon en vrij van klitten is voordat je gaat trimmen. Gebruik altijd de juiste snelheid en opzetkam voor het vachttype van je hond. Begin met trimmen in de richting van de haargroei en wees extra voorzichtig rond gevoelige gebieden zoals het gezicht, de oren en de poten. Houd de huid van je hond strak om insnijdingen te voorkomen en neem regelmatig pauzes om zowel je hond als de tondeuse af te koelen.