Beste kauwspeelgoed hond 2024

Laatst bijgewerkt op 7 juni 2024

Het gebit is één van de belangrijkste onderdelen van een hondenlichaam. Een hond gebruikt zijn tanden namelijk veel, vaak en ook behoorlijk intens. Je moet daarom het gebit van je hond goed verzorgen. Hoe je dit doet? Bijvoorbeeld met het beste kauwspeelgoed hond. Met dit speelgoed vermaakt je hond zich én verzorgt hij ondertussen ook nog zijn gebit. Hiermee voorkom je gebitsproblemen op termijn en geniet je ook van een frisse(re) adem van je hond.

5x beste kauwspeelgoed hond van 2024

Top 5 beste kauwspeelgoed hond: onze mening

1. KONG Classic Snackbal Honden Speelgoed

De KONG Classic Snackbal Honden Speelgoed is het beste kauwspeelgoed hond van 2024. Met afstand zelfs. Dit is een soort van koker die van rubber gemaakt is en waar je een hondensnack in kunt doen. Je daagt je hond hiermee uit om op deze rubberen koker te kauwen. Dit is ontzettend goed voor zijn gebit en hij verbetert hiermee ook nog eens zijn vaardigheden. Heeft hij uiteindelijk de hondensnack te pakken? Dan wil hij waarschijnlijk dat je nóg een hondensnack in deze rubberen koker doet. Deze koker wordt in meerdere maten en kleuren aangeboden, waardoor ‘ie in principe voor elke hond geschikt is. Bijkomend voordeel is dat je voor dit beste kauwspeelgoed hond slechts €13,50 hoeft te betalen. Voor dit bedrag geniet je hond binnen mum van tijd van een gezond gebit en ook nog veel plezier!

2. Dutchwide Tandenborstel + TANDPASTA Hond

De Dutchwide Tandenborstel + TANDPASTA Hond is uniek in zijn soort. Dit is namelijk niet alleen kauwspeelgoed, maar het is ook nog een object waarmee je hond ongemerkt zijn gebit goed verzorgd. Op de zeester kan je hond kauwen, waarbij er tandpasta in het gebit van je hond terechtkomt. Dit zorgt voor een goede reiniging, terwijl de zeester zelf veel plezier voor je hond biedt. Dat komt ook nog doordat Dutchwide een piepje in de zeester aangebracht heeft. Grote kans dat je hond niks anders wil dan spelen met de zeester. Is dit veilig voor je hond? Uiteraard, zolang je ‘m maar maximaal 5 minuten per dag met deze zeester laat spelen.

3. Nylabone Big Chew kauwbot

€19,19
€29,49
Op voorraad
Bol.com

Het Nylabone Big Chew kauwbot is ook geweldig kauwspeelgoed voor je hond. Dit kauwbot is ontzettend groot en hierdoor eigenlijk alleen voor de grootste honden geschikt. Maar, je kunt dit kauwbot gelukkig ook in kleinere maten aanschaffen. Het enige dat je hond hoeft te doen, is heerlijk te kauwen op dit bot. Bij het kauwen komt er een heerlijke kipsmaak los, waardoor het des te leuker voor je hond is om van dit bot gebruik te maken. Dit kauwbot gaat ook nog eens lang mee, stinkt niet en geven ook niet af. Zolang je interieur als de vacht van je hond blijven hierdoor schoon. Met dit beste kauwbot voor je hond blijft het gebit van je hond schoon en gezond. Wat wil je nog meer?

4. Meritosh© Krokodil Hondenspeelgoed

Het Meritosh© Krokodil Hondenspeelgoed is ook super leuk kauwspeelgoed voor je hond. Dit speelgoed is van rubber gemaakt, beschikt over een leuke piep en is goed voor het gebit van je hond. Dit komt vooral door het masserende effect. Als je hond op deze knuffel bijt, masseert het zachte rubber onder meer het tandvlees. Uitermate prettig voor je hond en goed voor de conditie van het tandvlees. Ondertussen beleeft je hond ook nog veel plezier aan deze krokodil. De krokodil maakt geluid, is uiteraard 100% veilig en is ook nog educatief. Je hond gaat namelijk meerdere manieren uitproberen om met deze krokodil te spelen. Dit uit zich in een verbetering van meerdere vaardigheden.

5. West Paw Hurley Super Sterk Kauwbot

In onze top 5 mag ook het West Paw Hurley Super Sterk Kauwbot niet ontbreken. Zoals de naam al aangeeft, is dit kauwbot van super sterk materiaal gemaakt. Het bot gaat hierdoor lang mee, is goed voor het gebit van je hond en masseert ook nog het tandvlees. Het is bovendien ideaal dat dit kauwbot 15 cm lang is, waardoor ‘ie voor veel honden geschikt is. Dit kauwbot gaat ontzettend lang mee en is ook nog flexibel. In tegenstellig tot normale kauwbotten dus. Door de flexibiliteit gaat dit kauwbot nog langer mee én is het nog beter voor het gebit van je hond. Je hond kan dit speelgeod hierdoor overigens ook gebruik om te apporteren!

Kauwspeelgoed hond aanbieding

Op Huisdierenoutlet.nl vind je de beste kauwspeelgoed hond aanbiedingen. Wij willen het kopen van het juiste hondenspeelgoed namelijk zo goedkoop mogelijk voor je houden. Dit doen we door aanbiedingen te delen, waarbij de korting tot wel 40% oploopt. Check direct bovenstaande actuele prijzen en koop goedkoop kauwspeelgoed voor je hond!

Waarom heeft je hond kauwspeelgoed nodig?

Hondenspeelgoed wordt inmiddels in allerlei soorten en maten aangeboden. Bij Huisdierenoutlet.nl zijn wij om meerdere redenen juist erg te spreken over kauwspeelgoed voor een hond:

  • Het verzorgt het gebit van je hond goed. Met het beste kauwspeelgoed hond geniet je van de juiste gebitsverzorging bij je hond. Dit doet je hond zelf, dus daar heb je verder geen omkijken naar. Het gebit wordt gereinigd en het tandvlees wordt gemasseerd. Dit komt de conditie van het gebit ten goede en je voorkomt hiermee ook nog potentiële gebitsproblemen.
  • Het is leuk voor je hond. Kauwspeelgoed voor je hond is niet alleen praktisch, maar ook nog vermakelijk. Je kunt vermaak dus perfect combineren met bovenstaand voordeel. Met veel soorten kauwspeelgoed is je hond ook nog in staat om zich volledig zelf te vermaken. Je hebt hierdoor je honden vrij om andere dingen te doen. Dat is ook niet verkeerd, toch?
  • Ideaal voor stress. Wist je dat honden ook last van stress kunnen hebben? Als je dit bij je hond opmerkt, heb je ook het beste kauwspeelgoed voor je hond nodig. Dit speelgoed werkt namelijk kalmerend en neemt daardoor stress bij je hond weg.
  • Ideaal voor het energielevel van je hond. Je hond verlicht niet alleen zijn stress met kauwspeelgoed, maar kan hierdoor ook nog zijn energie kwijt. Dat is ook niet verkeerd, aangezien honden met té veel energie vervelend worden. Ook dit is een reden om specifiek voor kauwspeelgoed voor je hond te kiezen.

Welke merken bieden goed kauwspeelgoed voor een hond aan?

Voor het beste kauwspeelgoed hond kun je niet om de merken Dutchwide, Nylabone, KONG en Meritosh heen. Ook over het kauwspeelgoed van het merk West Paw zijn wij persoonlijk erg te spreken. Al deze merken leveren kwaliteit en dragen ook nog zorg voor duurzaamheid. Bovengenoemd kauwspeelgoed gaat namelijk lange tijd mee en is dus ook op de lange termijn erg goed/prettig voor je viervoeter.

KONG Classic Snackbal Honden Speelgoed
De KONG Classic Snackbal Honden Speelgoed is het beste kauwspeelgoed hond van 2024

Beste kauwspeelgoed hond kopen: hier moet je op letten

De voordelen van goed kauwspeelgoed voor een hond zijn duidelijk. Het is nu aan jou om op zoek te gaan naar het beste kauwspeelgoed voor jóuw hond. Daar helpen wij je vanuit Huisdierenoutlet.nl graag nog een handje bij. In deze koopgids bespreken wij namelijk de belangrijkste aandachtspunten.

Gewenste doel

Ten eerste zou je goed na moeten denken over het gewenste doel van het kauwspeelgoed. Wil je met dit speelgoed vooral dat het gebit van je hond goed verzorgd wordt? Of ga je voor een combinatie van gebitsverzorging en vermaak? Of wil je mogelijk het kauwspeelgoed vooral aanschaffen om zelf je handen even vrij te hebben? Dit zijn slechts enkele mogelijke doelen van kauwspeelgoed. Denk goed over je eigen doel(en) na, zodat je alvast een flinke schifting in het aanbod kunt maken.

Soort kauwspeelgoed

Ten tweede moet je goed naar de verschillende soorten kauwspeelgoed kijken. Je kunt voor een kauwbot gaan, voor een knuffel of voor een rubberen object, zoals de bovengenoemde zeester.

Dit is iets dat je goed af moet stemmen op het gewenste doel. Ook is dit iets waar je even goed mee moet experimenteren. Het is goed mogelijk dat je hond veel beter reageert op het ene kauwspeelgoed dan op het andere kauwspeelgoed. Probeer dit te achterhalen, zodat je uiteindelijk het beste kauwspeelgoed hond kunt vinden.

Materiaal & veiligheid

Ten derde raden wij je aan om goed naar het materiaal te kijken. Idealiter ga je voor kauwspeelgoed van nylon, rubber of kunststof. Deze materialen zijn zacht en masseren daardoor het gebit van je hond aangenaam. Bovendien zijn deze materialen duurzaam én veilig. Let ook altijd op de veiligheid van het speelgoed dat je voor je hond koopt.

Afmetingen

Ten vierde heb je nog met de afmetingen van het kauwspeelgoed te maken. Heb je een vrij kleine hond? Dan heb je niks aan een groot kauwbot. Stem dus goed het formaat van je hond af op het nieuwe kauwspeelgoed voor je hond.

Kwaliteit & prijs

Tot slot heb je ook nog met de kwaliteit en prijs te maken. Ons advies is om gewoon voor het beste kauwspeelgoed hond te gaan, ongeacht wat je hiervoor moet betalen. Goede gebitsverzorging voor je hond is onbetaalbaar, terwijl je voor kwaliteit ook altijd moet betalen. Kijk daarom niet zozeer naar de prijs, maar puur naar de kwaliteit.

Bonustip: check ook even de ervaringen van andere mensen. Veel mensen hebben online namelijk een beoordeling over bepaald kauwspeelgoed voor honden achtergelaten. Deze beoordelingen geven je waarschijnlijk (nog) meer duidelijkheid.

Beste kauwspeelgoed hond

Andere soorten hondenspeelgoed

Het beste kauwspeelgoed hond is voor elke hond aan te raden. Maar, dit geldt ook voor het beste hondenspeelgoed in zijn algemeenheid. Neem daarom ook onze koopgidsen over het beste puppy speelgoed, het beste apporteer speelgoed hond en de beste denkspelletjes hond door.

Veelgestelde vragen over kauwspeelgoed voor honden

Waarom is kauwspeelgoed belangrijk voor je hond?

Kauwspeelgoed is belangrijk omdat het helpt bij de mondgezondheid van je hond door tandplak en tandsteen te verminderen. Het bevredigt ook de natuurlijke kauwbehoefte van je hond, wat stress en verveling kan verminderen. Daarnaast kan het kauwen op speelgoed destructief kauwen op meubels en andere huishoudelijke spullen voorkomen.

Hoe kies je het juiste kauwspeelgoed voor je hond?

Kies kauwspeelgoed dat past bij de grootte en kauwsterkte van je hond. Voor krachtige kauwers zijn stevige, duurzame materialen zoals rubber of nylon ideaal. Voor zachtere kauwers en puppy’s zijn zachtere materialen geschikt. Vermijd speelgoed met kleine onderdelen die je hond kan inslikken en kies altijd speelgoed dat niet giftig is.

Hoe vaak moet je het kauwspeelgoed van je hond vervangen?

Je moet het kauwspeelgoed van je hond regelmatig inspecteren op slijtage en schade. Vervang het zodra het tekenen van overmatig slijtage vertoont, zoals scheuren, afgebroken stukken of versplinterde randen. Dit zorgt ervoor dat je hond veilig kan blijven kauwen zonder risico op verstikking of het inslikken van scherpe delen.

Kan kauwspeelgoed helpen bij de training van je hond?

Ja, kauwspeelgoed kan zeer nuttig zijn bij de training van je hond. Je kunt het gebruiken als beloning voor goed gedrag, wat positieve bekrachtiging bevordert. Het kan ook helpen bij het aanleren van zelfstandig spelen, waardoor je hond leert zichzelf te vermaken. Dit kan vooral nuttig zijn bij het trainen van pups of nieuwe honden in huis.