Beste zelfreinigende kattenbak 2024

Laatst bijgewerkt op 21 mei 2024

Bij Huisdierenoutlet.nl zijn wij al op zoek gegaan naar de beste kattenbakvulling. Met die vulling hou je een normale kattenbak zo hygiënisch mogelijk. Heb je echter geen zin om voortdurend de kattenbakvulling te vervangen/verversen? Dan heb je baat bij een goede zelfreinigende kattenbak. Met de beste zelfreinigende kattenbak hoef je de vulling niet meer te verversen of te vervangen. Hoe fijn is dat? Nou, heel fijn! Bij Huisdierenoutlet.nl zijn wij dan ook gek op de zelfreinigende kattenbakken.

5 beste zelfreinigende kattenbakken van 2024

Top 5 beste zelfreinigende kattenbak: onze mening


1. Viervoeter Kattenbak zelfreinigend

De Viervoeter Kattenbak zelfreinigend is de beste zelfreinigende kattenbak van 2024. Deze kattenbak werkt volledig automatisch; je hebt hier dus helemaal géén omkijken naar. Daarbij is het ideaal dat je ‘m via de app kunt bedienen en dat ‘ie een totale inhoud van 65 liter heeft. Bij aanschaf krijg je ook nog een matje en 3 rollen opvangzakjes meegeleverd. Je krijgt dus een complete set geleverd! Een groot voordeel is de aanwezigheid van het ioniserende luchtfilter. Dit filter neemt vervelende luchtjes weg, waardoor je huid altijd lekker ruikt. Bijkomend voordeel is dat deze zelfreinigende kattenbak slechts 35 decibel aan geluid maakt. Deze beste zelfreinigende kattenbak is absoluut een aanrader en is voor de meeste soorten kattenbakvullingen geschikt. Wel moet je even goed naar de prijs kijken: je betaalt hier namelijk ruim €300 voor. Relatief veel geld, maar wel de moeite absoluut waard!

2. Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak

De Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak is de beste goedkope zelfreinigende kattenbak. Deze kattenbak hoef je alleen maar op zijn rechterzij te rollen en vervolgens weer terug te rollen. Hiermee komen alle uitwerpselen in de opvanglade terecht; je hoeft vervolgens deze lade alleen maar te leggen. Het schoonhouden van de kattenbak is dus nog nooit zo makkelijk geweest. Deze zelfreinigende kattenbak is ook nog lekker groot; 50 bij 56 bij 50 cm. Hij is hierdoor ook voor de grotere katten geschikt. Verder is het ideaal dat je hier slechts €61,99 voor hoeft te betalen. Hij is dus véle malen goedkoper dan bovenstaande zelfreinigende kattenbak. Ook vinden wij het ideaal dat je deze kattenbak in 3 kleuren kunt bestellen.

3. JC Pets Premium Kattenbak Systeem

Het JC Pets Premium Kattenbak Systeem is ook een ware aanrader. Dit is een zelfreinigende kattenbak waarbij je 4 liter aan kattenbakvulling meegeleverd krijgt. Je maakt dus direct gebruik van deze kattenbak. Deze speciale kattenbakvulling absorbeert alle urine en het vocht. Door dit vocht veranderen de korrels in zaagsel; dit zaagsel komt in een speciale opvanglade terecht. Vervolgens hoef je alleen maar deze opvanglade leeg te gooien. Het is dus bijzonder eenvoudig om de kattenbak schoon en hygiënisch te houden. Deze kattenbak heeft ook nog een slim filter, waarmee de geurtjes perfect geabsorbeerd worden. Voor het JC Pets Premium Kattenbak Systeem hoef je bovendien maar €79,95 te betalen!

4. Nuvona Zelfreinigende Kattenbak

Bij Huisdierenoutlet.nl zijn wij ook over de Nuvona Zelfreinigende Kattenbak te spreken. Dit is zeker geen goedkope optie, maar het is wel één van de slimste opties. Dit is namelijk een volledig automatische kattenbak. Hij houdt de kattenbakvulling schoon en alle vieze vulling komt in de opvangbak van 65 liter terecht. Doordat dit een ongekende inhoud is, hoef je maar één keer in de zoveel tijd deze opvangbak te legen. Ideaal! Wat ook ideaal is, is dat je de Nuvona Zelfreinigende Kattenbak via een app kunt bedienen. Daarnaast krijg je bij aanschaf een kattenbakmat en 5 rollen opvangbakjes meegeleverd. Wij zijn bovendien van mening dat dit één van de mooiste zelfreinigende kattenbakken is.

5. Cellavi Kattenbak Zelfreinigend

Onze top 5 sluiten we graag af met de Cellavi Kattenbak Zelfreinigend. Deze kattenbak lijkt veel op bovenstaande variant en dat spreekt ons erg aan. Ook dit is namelijk een grote kattenbak die volledig automatisch werkt. Door de forse afmetingen is ‘ie voor zo’n beetje elke kat geschikt, terwijl jij zelf hier helemaal geen omkijken naar hebt. De kattenbak reinigt zich automatisch en laat al het vuil in een opvangbak van 65 liter komen. Dankzij de app en het touchscreen scherm geniet je van de optimale controle over deze zelfreinigende kattenbak. Met de Cellavi Kattenbak Zelfreinigend maak je je leven in ieder geval een heel stuk makkelijker!

Zelfreinigende kattenbak aanbieding

Voor de nodige zelfreinigende kattenbakken moet je behoorlijk veel geld betalen. Daar houden wij zelf niet van, dus komen wij regelmatig met een interessante zelfreinigende kattenbak aanbieding voor je op de proppen. De kortingen lopen hierbij op tot wel 40%. Wil je dus een goedkope zelfreinigende kattenbak van een A-merk kopen? Dan ben je op Huisdierenoutlet.nl aan het juiste adres. Check bovenstaande kattenbakken, check de actuele prijs en sla voordelig je slag!

Waarom heb je een zelfreinigende kattenbak nodig?

Een kattenbak is voor elke kat onmisbaar. Dit is de plek waar je kat zijn behoeftes doet en waarin hij zich even terug kan trekken. Het is bovendien de plek die je graag schoon wilt houden; de urine en uitwerpselen van een kat brengt immers een vervelende geur met zich mee.

Je hebt daarom goede kattenbakvulling én een goede kattenbak nodig. Om meerdere redenen zijn wij juist over een zelfreinigende kattenbak erg te spreken:

  • Je hebt geen last van geurtjes. Een groot voordeel van een zelfreinigende kattenbak is de aanwezigheid van een filter. Dit filter filtert de vervelende geurtjes weg, waardoor je de kattenbak nooit meer ruikt in je woning. Wel zo prettig, aangezien de uitwerpselen van katten echt stinkt. Hier heb je dankzij een zelfreinigende kattenbak geen last meer van.
  • Je bespaart een hoop tijd. Met een goede zelfreinigende kattenbak bespaar je ook nog een hoop tijd. Je hoeft immers niet voortdurend de kattenbakvulling te verversen of te vervangen. Nee, je kunt het meeste werk overlaten aan de kattenbak zelf. Wat je alleen af en toe moet doen, is de opvangbak of opvanglade te legen. Dat kost je echter hoogstens een paar seconden!
  • Je geniet van handige functies. De betere zelfreinigende kattenbakken zijn allemaal erg slim uitgevoerd. Zo kun je de beste zelfreinigende kattenbak uit onze top 5 met je smartphone bedienen. Hoe mooi is dat? Dit is bovendien slechts één van de voorbeelden van vele mogelijke extra’s waar een kattenbak over kan beschikken.
  • Je hebt uit meerdere varianten de keuze. Een ander voordeel is dat je uit meerdere varianten kunt kiezen. Zo kun je voor een volledig automatische variant kiezen, maar ook voor een variant die je heen en weer moet rollen. Bij die laatste variant moet je dus iets meer zelf doen, maar die variant is wel een heel stuk goedkoper.

Welke merken bieden goede zelfreinigende kattenbakken aan?

De beste zelfreinigende kattenbak is niet voor niets van het merk Viervoeter. Dit vinden wij, bij Huisdierenoutlet.nl, één van de beste merken in het aanbod van zelfreinigende kattenbakken. Ook met de kattenbakken zelfreinigend van Cellavi, Nuvona, JC Pets en Omega Paw zit je sowieso goed. Al deze merken dragen zorg voor de gewenste kwaliteit en een slimme, zelfreinigende kattenbak.

Viervoeter Kattenbak zelfreinigend
De Viervoeter Kattenbak zelfreinigend is de beste zelfreinigende kattenbak van 2024

Beste zelfreinigende kattenbak kopen: hier moet je op letten

De aanschaf van een goede zelfreinigende kattenbak is zeker een aanrader. Het gemak dat je hiermee ervaart, is wat ons betreft onmisbaar en onbetaalbaar. Voordat je hiervan kunt profiteren, moet je op zoek naar de beste zelfreinigende kattenbak voor in jouw situatie gaan. Let daarbij goed op onderstaande aandachtspunten.

Soort zelfreinigende kattenbak

Maak allereerst een keuze tussen de twee soorten zelfreinigende kattenbakken:

  • Semi automatisch. In een semi automatische kattenbak vangt de kattenbakvulling alle urine en uitwerpselen op, waarna dit in een speciaal filter terechtkomt. Door de kattenbak vervolgens te rollen, komt de inhoud van dit filter in een opvanglade terecht. Je hoeft vervolgens alleen maar deze opvanglade te legen.
  • Automatisch. Een automatisch zelfreinigende kattenbak filtert zelf alle urine en uitwerpselen. Dit komt allemaal in een grote opvangbak terecht; deze bak kan een inhoud van wel 60 liter hebben. Je hoeft deze bak dus maar af en toe te legen! Dit brengt dus extra gemak en een grote tijdsbesparing met zich mee.

Vorm & afmetingen

Ten tweede moet je goed naar de vorm van de zelfreinigende kattenbak kijken. Je hebt de keuze uit een ovale, rechthoekige en vierkante variant. Ook kun je kiezen tussen een volledig gesloten kattenbak, een open kattenbak op een zogeheten hop-in zelfreinigende kattenbak. Aan jou de keus!

Wij raden je ook aan om goed naar de afmetingen te kijken. Je kat moet immers wel in de zelfreinigende kattenbak passen. Stem daarom het formaat van je kat goed af op de afmetingen van de zelfreinigende kattenbak.

Samenstelling

Ten derde wijzen wij je graag op de samenstelling van de zelfreinigende kattenbak. Beschikt de kattenbak bijvoorbeeld over een anti geuren filter? Erg wenselijk, aangezien je hierdoor nog minder last hebt van de vervelende geurtjes uit de kattenbak.

Ook beschikken sommige zelfreinigende kattenbakken over een touchscreen scherm. Met dit scherm is het des te eenvoudiger om de kattenbak geheel naar wens in te stellen.

Verder kun je dus kiezen voor een automatische variant die via een app te bedienen. Via je smartphone hou je zich op de zelfreinigende kattenbak én stel je ‘m helemaal naar wens in. Een absolute win-win situatie voor jou dus.

Accessoires

Ga ten vierde goed na of je accessoires meegeleverd krijgt. Bij de betere varianten krijg je bijvoorbeeld een mat meegeleverd. Dit is een antislip mat, waardoor de zelfreinigende kattenbak stevig op zijn positie blijft staan.

Ook krijg je bij meerdere varianten rollen met opvangzakjes meegeleverd. Zo’n opvangzakje doe je in de opvangbak, waarna je alleen maar dit zakje uit de opvangbak hoeft te halen. Vergelijk het met een zak die je in de afvalemmer doet.

Prijs & kwaliteit

Tot slot is het belangrijk om goed naar de prijs te kijken. Wat wij vooral opgemerkt hebben, is dat de prijs afhankelijk is van het soort zelfreinigende kattenbak. Voor een automatische zelfreinigende kattenbak betaal je namelijk (veel) meer geld.

Wij raden je sowieso aan om puur voor de beste zelfreinigende kattenbak te gaan. Ook als je hier relatief veel geld aan uit moet geven. Met zo’n kattenbak geniet je van eindeloos veel gemak én doe je ook nog eens jarenlang. Je hoeft dus maar één keer in de heel veel jaren een dergelijke investering te doen. Dat zet bijvoorbeeld een prijs van €200 of €300 toch in een ander daglicht. Durf daarom in de beste zelfreinigende kattenbak te investeren!

Beste zelfreinigende kattenbak

Andere producten voor je kat

De beste zelfreinigende kattenbak is absoluut een aanvulling op je leven. Dat geldt ook voor een goede reismand voor je kat, een goede kattenmand en een goede krabpaal. Met dergelijke attributen maak je zowel je eigen leven als het leven van je kat een stuk aangenamer en leuker.

Veelgestelde vragen over zelfreinigende kattenbakken

Hoe werkt een zelfreinigende kattenbak?

Een zelfreinigende kattenbak gebruikt een automatisch mechanisme om kattenafval te scheiden van schoon kattengrit na elk gebruik door je kat. Afhankelijk van het model, kan dit door zeef- of harksystemen die geactiveerd worden na het detecteren van beweging, of op ingestelde tijden. Het afval wordt vervolgens opgeslagen in een afgesloten compartiment om geurtjes te minimaliseren, totdat je het leegt.

Wat zijn de voordelen van een zelfreinigende kattenbak?

De voornaamste voordelen zijn gemak en hygiëne. Het vermindert de tijd die je besteedt aan het dagelijks schoonmaken van de kattenbak en helpt de kattenbak schoner en geurvrij te houden. Dit kan bijzonder handig zijn voor mensen met een drukke levensstijl of voor diegenen die het onaangenaam vinden om de kattenbak handmatig schoon te maken.

Zijn er speciale soorten kattengrit nodig voor zelfreinigende kattenbakken?

Sommige zelfreinigende kattenbakken vereisen specifieke soorten kattengrit om effectief te functioneren, zoals silica of klontvormend grit. Dit is belangrijk omdat de reinigingsmechanismen van de bak ontworpen zijn om te werken met een bepaald type grit dat helpt bij het efficiënt scheiden van afval. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen om de juiste soort grit te gebruiken voor optimale prestaties.

Hoe onderhoud je een zelfreinigende kattenbak?

Onderhoud kan variëren afhankelijk van het model, maar over het algemeen moet je het afvalcompartiment regelmatig legen en schoonmaken om geuren en bacteriegroei te beheersen. Controleer en reinig de sensoren en bewegende delen om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van vuil en grit, wat kan leiden tot malfuncities. Het is ook aan te raden om af en toe het hele systeem grondig te reinigen en te inspecteren op slijtage.